23.04.2017
LJ
15° / 6°
Debelost Poglejte, kje se vam nalaga maščoba in kako to preprečiti Prekrižani nogi Ko boste to slišali, ne boste imeli več prekrižanih nog Bolečina Ste naveličani čakanja na specialista? Tu je rešitev vaših težav! Obraz Lepa koža, lasje, močne mišice in namazani sklepi. To snov morate spoznati
21.04.2017, 11:32 / L.E.

Britanski znanstveniki so s študijo ugotovili, da ostanemo siti dlje časa, če hrano uživamo počasneje. Prav tako imamo občutek, da smo pojedli več kot smo v resnici.

Novice

 • 21.04.2017, 11:10

  Včasih jemo uravnoteženo prehrano, veliko svežega sadja in zelenjave, a nam kljub trudu primanjkuje določenih vitamonov. Nekateri vitamini se proizvedejo v našem telesu sami po sebi, kot denimo vitamin D, za katerega potrebujemo le izpostavljenost soncu, da se proizvede, spet druge pa moramo vnesti v telo. Eden takih je vitamin B12, ki nam ga pogosto primanjkuje.

 • 20.04.2017, 07:48

  Ste eden tistih, ki pogosto med sedenjem prekriža noge? To je precej pogost položaj sedenja, še posebej pri ženskah. A tu je 5 razlogov, zakaj je bolje sedeti z vzravnanimi nogami.

 • 14.04.2017, 09:53

  Vitamin D je pomemben vitamin za krepitev imunskega sistema, močne in zdrave kosti in boljšo absorpcijo kalcija. Ker ga navadno v sodobni prehrani dobimo premalo, je dobro vedeti, katera živila so bogata z njim. Zadnja raziskava je pokazala, da so dober vir vitamina D gobe, a le pod enim pogojem.

 • 12.04.2017, 08:18

  Zaužiti dovolj magnezija morda ni na vrhu vašega seznama opravil, ki bi jih radi izpolnili, a to so razlogi, zakaj bi to bilo dobro narediti. Okoli 80 odstotkom odraslih primanjkuje magnezija in ko se to zgodi, se vaše telo prične nenavadno obnašati.

 • 11.04.2017, 08:09

  Napihnjen trebuh, vetrovi, zaprtje, driska, bolečine v trebuhu ... To so najpogostejši simptomi sindroma razdražljivega črevesa, s katerim se spopada vsak peti Slovenec. Ker so simptomi tako neprijetni, sindrom močno vpliva na posameznikovo življenje. Preverite, kako si pomagati.

 • 10.04.2017, 07:24

  Starostne pege so rjave in črne pigmentne spremembe, ki se pojavijo na koži. Razlikujejo se po velikosti, najpogosteje pa se pojavijo na obrazu, rokah in ramenih – področjih, ki so najbolj izpostavljena sončnim žarkom. Preverite, kako se jih znebiti na naraven način.

 • 07.04.2017, 15:16

  Aromaterapijo človeštvo pozna že na tisoče in tisoče let, saj so aromatične rastline dolga leta igrale ključno vlogo pri zdravljenju najrazličnejših težav. Številne kulture še danes s pridom uporabljajo pozitivne učinke eterični olj za boljše zdravje in počutje. Tu je 7 eteričnih olj, ki vam lahko pomagajo ob številnih težavah.

 • 07.04.2017, 07:38

  To je vaja, ki vam bo vzela le 4 minute na dan, če jo boste delali redno, pa lahko močno izboljša vašo moč in zmanjša količino maščobe na trebuhu. Poleg tega je seveda pomembno tudi, da prilagodite prehrano, a ta vaja bo v veliko pomoč, če želite bolj čvrst trebuh.

 • 06.04.2017, 08:36

  Ob hudem glavobolu, bolečini v ušesih, bolečini v hrbtu ali menstrualnih krčih navadno hitro posežemo po protibolečinskih tabletah. A te so poznane po tem, da sicer začasno hitro ublažijo bolečino, na dolgi rok pa ne rešijo težave. Tu je naravni zvarek, ki vam lahko pomaga tudi na dolgi rok.

 • 05.04.2017, 11:47

  Cigarteni dim vsebuje mešanico 7000 strupenih snovi. Okoli 70 odstotkov teh je rakotvornih. Kajenje povečuje tveganje za resne zdravstvene težave, vključno z razvojem raka, in povečuje tveganje za prezgodnjo smrt. Prav zato je dobro vedeti, kako izločiti nikotin iz svojega telesa.

Iskanje po vsebini

Borut Žgavec, dermatovenerolog

Asist. Borut Žgavec, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Jože Lavrinec

Jože Lavrinec

DIETETIKA

Štefan Spudič

Štefan Spudič, dr. med.

OTORINOLARINGOLOGIJA

Nataša Požar

Nataša Požar, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Erika Brajnik - 1

Erika Brajnik

NATUROPATIJA

Petra Štrus

Petra Štrus, dr. med.

TERAPIJA Z ŽIVALMI

POPovi zdravniki 2012 - 49

Mag. Dragica Marta Sternad

MOTNJE HRANJENJA

Anamarija Meglič

Doc. dr. Anamarija Meglič, dr.med.

PEDIATRIJA - NEFROLOGIJA

Boštjan Meh

Boštjan Meh, dr. med.

OFTALMOLOGIJA

Tatjana Mezeg

Tatjana Mezeg

FIZIOTERAPIJA

Tadeja Hauptman

Tadeja Mantel Hauptman, dr. med.

DRUŽINSKA MEDICINA

Andrej Sirnik

Andrej Sirnik, dipl.inž.rad.

RENTGENOLOGIJA IN RADIOLOGIJA

ksenija šelih martinec

Ksenija Šelih Martinec, dr. med.

GINEKOLOGIJA IN PORODNIŠTVO

Erik Vrabič

Prim. asist. Erik Vrabič, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Uroš Ahčan

Prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Tanja Križaj

Tanja Križaj

NEVROFIZIOTERAPIJA

Blaž Iskra

Blaž Iskra, dr. med.

TRAVMATOLOGIJA

Jelena Berger

Jelena Berger, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

dr. Metka Adamič

Mag. Metka Adamič, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Ana Reiter

Maruska Reiter, dr. med.

AROMATERAPIJA

petra dovc - popovi zdravniki

Petra Dovč

FIZIOTERAPIJA

Tatjana Puc Kous

Tatjana Puc Kous, dr. med.

GASTROENTEROLOGIJA

Ne prezrite

Anketa

Trebuh

Poznate simptome razdražljivega črevesja?

Uporabne povezave