25.03.2017
LJ
17° / 7°
Možgani Preprosta navada, ki zmanjša tveganje za Alzheimerjevo bolezen Ovsena kaša To se zgodi vašemu telesu, če jeste ovseno kašo vsak dan Pljuča To je dobro, da vedo tako kadilci kot nekdanji kadilci Pločevinka Veliko ljudi ne ve, da tudi ta živila vsebujejo kalcij
24.03.2017, 08:24 / Ula Novak

Občutite tik za svojo prsnico boleč in pekoč občutek? To je lahko zgaga. Želodčna kislina, ki je zašla v požiralnik. A danes ni razloga, da bi zaradi tega trpeli. Zgago je mogoče preprečiti ali vsaj lajšati. Poglejmo, kako.

Novice

 • 24.03.2017, 08:22

  Rak je danes drugi najpogostejši vzrok za bolezen in prezgodnjo smrt - takoj za kardiovaskularnimi boleznimi, poroča Svetovna zdravstvena organizacija. Zato je pomembno odkritje Britancev, da vitamin C lahko pomaga uničevati raka.

 • 24.03.2017, 08:23

  Eden prvih znakov porušenega hormonskega ravnovesja je mozoljavost. Ko že mislite, da so najstniška leta mimo in da ste z mozolji opravili, se ti znova pojavijo. Če se mozolji pojavijo v odrasli dobi, potem morate pomisliti na hormonsko neravnovesje.

 • 23.03.2017, 08:28

  Zajtrk je pomemben obrok, in če si zjutraj privoščite ovseno kašo, boste naredili veliko zase. Imeli boste več energije, poskrbeli boste za zdravo postavo, zmanjšali boste tveganje za kardiovaskularne bolezni, izboljšali svojo prebavo in okrepili imunski sistem.

 • 20.03.2017, 08:01

  Imate razdražen želodec? Se spopadate s slabostjo, bruhanjem ali le neprijetnim občutkom, zaradi nečesa, kar ste pojedli? Zdravniki pogosto rečejo, da je najbolje kar počakati, da se želodec umiri ali predpišejo zdravila, če je to potrebno. V tem času pa je dobro, da prilagodimo svoj prehrano. Tu je nekaj živil, ki vam bodo pomagala pomiriti radražen želodec.

 • 17.03.2017, 11:33

  Odvečna teža poveča tveganje, da bi imeli težave s srcem, je pokazala švedska študija. Ljudje s prekomerno težo, ki so to izgubili, so imeli namreč za kar polovico manjše tveganje za odpoved srca. In sicer so kilograme izgubili z operacijo.

 • 17.03.2017, 11:30

  Med vsemi boleznimi največ Slovencev umre zaradi srčno-žilnih bolezni. Tudi trpljenje je lahko zelo hudo, opozarjajo zdravniki. A dobra novica je, da jih lahko preprečite. Vedeti morate le, kaj lahko uniči vaše srce in kaj mu lahko pomaga.

 • 17.03.2017, 08:13

  Čeprav regrat velja za plevel, pa so že naše babice, ki so nabirale regratove liste, vedele, da je izjemno zdravilen. Sodobne raziskave pa potrjujejo pozitivne učinke regrata, ki je odličen za razstrupljanje telesa, za krepitev kosti, preprečevanje zamašenosti žil in zmanjšanje tveganja za razvoj raka.

 • 15.03.2017, 08:20

  Po jutru se dan pozna, so rekli modri ljudje. In res je tako. Jutranje navade, ki si jih ustvarimo – pozitivne ali negativne – bodo diktirale nadaljevanje našega dne. Če si ustvarimo jutranjo rutino, s katero bomo dan pričeli pozitivno in zdravo, bomo bolj verjetno tako nadaljevali tudi svoj dan.

 • 15.03.2017, 08:15

  Če vas mučita napihnjenost ali napenjanje, vam lahko pomagajo probiotiki. Ti pomagajo pri mnogih prebavnih težavah, povezanih s črevesjem, tudi pri driski. Za povrh pa še krepijo imunski sistem. Preberite si, zakaj bi morali probiotike uživati redno.

 • 14.03.2017, 08:01

  V življenju moramo upati na najboljše. A žal se bomo morda morali soočiti tudi z nezgodami. Včasih te ne prinesejo le zdravstvenih težav, temveč tudi finančne. Kar naenkrat moramo poravnati določene stroške sami, saj nam jih ne krijeta niti obvezno niti dopolnilno zavarovanje. Ti stroški pa so lahko zelo visoki.

Iskanje po vsebini

Tatjana Puc Kous

Tatjana Puc Kous, dr. med.

GASTROENTEROLOGIJA

Anamarija Meglič

Doc. dr. Anamarija Meglič, dr.med.

PEDIATRIJA - NEFROLOGIJA

Štefan Spudič

Štefan Spudič, dr. med.

OTORINOLARINGOLOGIJA

Tadeja Hauptman

Tadeja Mantel Hauptman, dr. med.

DRUŽINSKA MEDICINA

Borut Žgavec, dermatovenerolog

Asist. Borut Žgavec, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Uroš Ahčan

Prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Blaž Iskra

Blaž Iskra, dr. med.

TRAVMATOLOGIJA

Tatjana Mezeg

Tatjana Mezeg

FIZIOTERAPIJA

ksenija šelih martinec

Ksenija Šelih Martinec, dr. med.

GINEKOLOGIJA IN PORODNIŠTVO

Boštjan Meh

Boštjan Meh, dr. med.

OFTALMOLOGIJA

POPovi zdravniki 2012 - 49

Mag. Dragica Marta Sternad

MOTNJE HRANJENJA

Erika Brajnik - 1

Erika Brajnik

NATUROPATIJA

Erik Vrabič

Prim. asist. Erik Vrabič, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Nataša Požar

Nataša Požar, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Tanja Križaj

Tanja Križaj

NEVROFIZIOTERAPIJA

Petra Štrus

Petra Štrus, dr. med.

TERAPIJA Z ŽIVALMI

dr. Metka Adamič

Mag. Metka Adamič, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Andrej Sirnik

Andrej Sirnik, dipl.inž.rad.

RENTGENOLOGIJA IN RADIOLOGIJA

petra dovc - popovi zdravniki

Petra Dovč

FIZIOTERAPIJA

Ana Reiter

Maruska Reiter, dr. med.

AROMATERAPIJA

Jože Lavrinec

Jože Lavrinec

DIETETIKA

Jelena Berger

Jelena Berger, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Ne prezrite

Anketa

Borovnice

Imate radi borovnice?

Uporabne povezave