11.12.2018
LJ
/ -3°
Antioksidanti To je živilo z največ antioksidanti! In ne gre za borovnice Tofu Živilo, ki pomaga preprečiti kap kašelj Neverjetno, kaj je izkašljal moški Neti Čistila si je nos z neti posodico in tragično preminila
11.12.2018, 08:11 / K.B.

Tako kot mnogi novi trendi tudi infrardeča savna obljublja cel kup pozitivnih učinkov na zdravje  – izguba odvečne telesne teže, izboljšana cirkulacija, blaženje bolečin in izločanje toksinov iz telesa. To je nekaj izmed njih. Pa je temu res tako?

Novice

 • 10.12.2018, 13:37

  Čiščenje nosu s slano razstopino, ki jo lahko v nosu zlijemo s pomočjo neti posodice, je starodavna metoda, ki jo mnogi uporabljajo za blaženje simptomov kroničnega vnetja sinusov. Raziskave so pokazale, da je ta metoda lahko izjemno učinkovita, a zaradi napačno uporabljene metode, je 69-letna ženska umrla.

 • 07.12.2018, 11:26

  Kje živite? Na ulici z drevoredom, blizu zelenih površin, parka … To ne pomeni le lepega pogleda čez okno. Dejansko naj bi nas ščitilo pred boleznimi srca, kapjo in prezgodnjo smrtjo, je pokazala študija, ki so jo objavili v zborniku Ameriškega združenja za srce. Če le lahko, torej živite blizu narave.

 • 07.12.2018, 09:47

  Zakaj ne bi kdaj rižote, testenin ali enolončnice popestrili s koščki tofuja? To živilo iz soje je odličen vir beljakovin. Ker vsebuje vseh devet esencialnih aminokislin, bi po njem morali poseči vegetarijanci. Blagodejen pa je tudi za srce in ožilje. Spada med živila, ki pomagajo preprečiti najhujše.

 • 05.12.2018, 08:50

  V povprečju se med prazniki zredimo za 2 kilograma, a ni nujno, da je tako. Z nekaj preprostimi triki lahko ohranimo enako telesno težo, pa čeprav se tudi malo razvajamo in posladkamo med prazniku. Tu je nekaj trikov, ki jih je razkrila nutricistka Fiona Kirk za spletno stran Healthista.com.

 • 04.12.2018, 11:53

  V najbolj prazničnem mesecu leta se v povprečju zredimo za kar 2 kilograma, saj pojemo veliko več predvsem nezdrave hrane, sladkorja in popijemo več alkohola, so sporočili iz Lekarniške zbornice Slovenije. Prenajedanje v kombinaciji s stresnimi pripravami na praznike obremenjuje naše telo, predvsem želodec in jetra.

 • 30.11.2018, 10:47

  Marsikatera zdrava navada zmanjša tveganje in mednje naj bi spadalo tudi redno obiskovanje savne. To so ugotovili na Finskem, kjer so 15 let spremljali 1688 moških in žensk, ki so bili starejši od 50 let. Tisti, ki so savno obiskali štiri- do sedemkrat na teden, so imeli za četrtino manj tveganja kot tisti, ki savne niso obiskali več kot enkrat na teden.

 • 27.11.2018, 12:27

  Radi bi izgubili kak kilogram, vendar pa se ne ukvarjate z nobenim športom? Gibanje lahko v svoj vsakdan vnesete tudi s hojo. A kako hoditi, da bo to res pripomoglo k hujšanju? Najprej – hoje nikar ne podcenjujte. Res vam lahko pomaga. Dobro pa je, da hodite hitreje, redno in dovolj dolgo.

 • 28.11.2018, 09:00

  Jabolčni kis je vsekakor zdravo živilo. A kot pri vsaki stvari tudi pri njegovem uživanju ne smete pretiravati. Če si boste z njim začinili solato, boste naredili nekaj dobrega. Nikar pa ne poskušajte kisa zato, ker ste prebrali, kako zdrav je, piti nerazredčenega. Prav tako ni dobro niti, če ga preslabo razredčite z vodo.

 • 23.11.2018, 16:24

  Američanka Jordaan Spark je imela že 140 kilogramov. Danes jih ima 78. Njena pot pa še ni končana. Pod spodnjo fotografijo je zapisala, da je njen naslednji cilj 68 kilogramov. Vse to je dosegla le s pravo prehrano in gibanjem. Se je pa morala soočiti s posledico prekomerne teže – odvečno kožo. "Toda vsaj mož me lahko danes dvigne," je pozitivna.

 • 22.11.2018, 12:58

  Danes, ko je na voljo toliko različne hrane, ves čas pa nam jo tudi reklamirajo, ima veliko ljudi težave s prenajedanjem. Enostavno jedo več, kot potrebujejo. Toda znanstveniki so nedavno odkrili, kako si lahko res preprosto pomagamo, da bi to preprečili. Ugotovili so, da količino kalorij, ki jo zaužijemo, občutno zmanjšamo, če redno pijemo dovolj vode.

 • 10.12.2018, 08:04

  Antioksidanti so snovi, ki varujejo naše telo pred škodljivimi prostimi radikali, ki povzročajo oksidativni stres in povečajo tveganje za bolezni srca in ožilja, raka, sladkorno bolezen tipa 2 in kronične bolezni. A k sreči prehrana, bogata z antioksidanti, nevtralizira proste radikale in zmanjša tveganje za te bolezni. Tu so živila, ki imajo največ antioksidantov.

 • 07.12.2018, 10:29

  Lahko pridete v četrto nadstropje, brez da bi se morali vmes ustaviti in spočiti? Če je odgovor: da, je to zelo dobro. V tem primeru imate manjše tveganje za prezgodnjo smrt, pravijo španski raziskovalci. Če je odgovor: ne, pa ne obupavajte. To je pokazatelj, da se morate začeti več gibati.

 • 05.12.2018, 12:41

  Že uporabljate ingver? Ta začimba naj bi imela vrsto dobrih učinkov. Med drugim naj bi povečala število kalorij, ki jih pokuri telo. Zmanjševala naj bi občutek lakote. In naj bi celo pospeševala kurjenje maščobe. Zaradi vsega tega naj bi redno uživanje ingverja pomagalo pri preprečevanju debelosti.

 • 04.12.2018, 13:06

  ''Vedno si privoščim zajtrk. Ne morem dobro pričeti dneva brez zajtrka,'' je kot podpornica akcije Magic Breakfast, ki spodbuja mlade, naj dan pričnejo z zdravim zajtrkom, povedala Pippa Middleton. Razkrila pa je tudi, česa ne bi mogla jesti za zajtrk.

 • 30.11.2018, 10:47

  Začnite dan z zajtrkom, ki vam bo dal ogromno energije. Preprosto ga je pripraviti, vsebuje sezonsko sadje pa še okusen je. Nikar pa ne posezite po kakšnih rogljičkih ali mafinih. Sladkor namreč povzroči, da ste zelo hitro spet lačni in da se kmalu počutite utrujeni. Vi pa želite imeti do večera približno iste ravni energije, da lahko res užijete dan, ki je pred vami.

 • 29.11.2018, 12:38

  Poročilo o najbolj zdravih narodih na svetu je vključevalo kar 149 držav in zanimivo se na najvišje mesto ni uvrstila evropska država, niti ZDA, Velika Britanija ali Avstralija. Na prvo mesto se je zavihtela azijska država Singapur, takoj za njo pa Luksemburg in na tretje mesto Japonska. Slovenija se je znašla na 34 mestu. Najnižje na lestvici so bile afriške države.

 • 28.11.2018, 14:53

  Ste v svojo prehrano že vključili semena? Marsikdaj jih zaradi njihove majhnosti kar spregledamo. Mislimo si, da že niso prava hrana – tista, ki res zasiti. In to konec koncev potrebujemo, kajne? Pa ni čisto res. S sezamovi semeni namreč zaužijemo veliko snovi, ki pozitivno vplivajo na naše zdravje in počutje.

 • 26.11.2018, 16:23

  Zagotovo ste že kdaj slišali za humus. To je zdrav namaz iz čičerike in pa paste iz sezamovih semen. Imenuje se tahini. Toda sedaj je vse bolj priljubljen tudi čokoladni humus. To je humus, ki mu je primešan kakav. Navdušenci pravijo, da je okusen nadomestek čokolade; predvsem se je v nasprotju z njo s čokoladnim humusom možno posladkati brez slabe vesti.

 • 23.11.2018, 12:08

  Osebna trenerka Camilla Ackerberg je delila nasvete, kako pridobiti mišičast trebuh. Pravi, da gre za proces, ki poteka v treh korakih. Najprej moramo 'očistiti' svojo prehrano, nato telovaditi tako, da se ne osredotočamo le na trebušne mišice, ampak na celotni osrednji del telesa, in tretjič pravilno kombinirati kardiovadbo z dvigovanjem uteži.

 • 22.11.2018, 15:21

  Najnovejše diete nam predpisujejo naj se izogibamo ogljikovim hidratom. A zadnja raziskava je pokazala, da nas lahko prehrana z veliko ogljikovimi hidrati in manj beljakovinami v resnici lahko varuje pred demenco.

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Tatjana Mezeg

Tatjana Mezeg

FIZIOTERAPIJA

dr. Metka Adamič

Mag. Metka Adamič, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Jelena Berger

Jelena Berger, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Tatjana Puc Kous

Tatjana Puc Kous, dr. med.

GASTROENTEROLOGIJA

ksenija šelih martinec

Ksenija Šelih Martinec, dr. med.

GINEKOLOGIJA IN PORODNIŠTVO

Tadeja Hauptman

Tadeja Mantel Hauptman, dr. med.

DRUŽINSKA MEDICINA

Štefan Spudič

Štefan Spudič, dr. med.

OTORINOLARINGOLOGIJA

Ana Reiter

Maruska Reiter, dr. med.

AROMATERAPIJA

Tanja Križaj

Tanja Križaj

NEVROFIZIOTERAPIJA

Nataša Požar

Nataša Požar, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Jože Lavrinec

Jože Lavrinec

DIETETIKA

Borut Žgavec, dermatovenerolog

Asist. Borut Žgavec, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Boštjan Meh

Boštjan Meh, dr. med.

OFTALMOLOGIJA

Andrej Sirnik

Andrej Sirnik, dipl.inž.rad.

RENTGENOLOGIJA IN RADIOLOGIJA

Erik Vrabič

Prim. asist. Erik Vrabič, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Erika Brajnik - 1

Erika Brajnik

NATUROPATIJA

petra dovc - popovi zdravniki

Petra Dovč

FIZIOTERAPIJA

Anamarija Meglič

Doc. dr. Anamarija Meglič, dr.med.

PEDIATRIJA - NEFROLOGIJA

POPovi zdravniki 2012 - 49

Mag. Dragica Marta Sternad

MOTNJE HRANJENJA

Uroš Ahčan

Prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Petra Štrus

Petra Štrus, dr. med.

TERAPIJA Z ŽIVALMI

Blaž Iskra

Blaž Iskra, dr. med.

TRAVMATOLOGIJA

Ne prezrite

Anketa

Ingver

Ali v kuhinji uporabljate ingver?

Uporabne povezave