23.10.2017
LJ
13° / 6°
Rakave celice Najbolj enostavna mogoča navada, ki lahko prepreči usodnega raka Gozd Poglejte, kako na vaše zdravje vpliva gozd Ingver Jesenski napitek, ki krepi imunski sistem in topi maščobo Rak dojke 7 znakov raka dojke, ki niso zatrdline v prsih
23.10.2017, 09:50 / Ula Novak

Slabost, krči, bruhanje, driska, povišana telesna temperatura – to so tipični simptomi trebušne gripe, strokovno imenovane tudi rotaviroza. Najpogosteje jo povzročajo rotavirusi in norovirusi, običajno pa traja od tri do sedem dni, da jo prebolimo. A prebolimo jo lahko tudi hitreje, če si pomagamo s probiotiki.

Novice

 • 23.10.2017, 08:15

  Vsak dan 15 minut pomivate posodo? Študija pravi, da ste tako porabili 560 kalorij (ali 2,3 kJ). To je, kot bi preplavali 2500 metrov. Če si boste v tem tednu vzeli še 30 minut in pomili tla, pa bo, kot bi preživeli še 15 minut na tekalni stezi. Porabili boste dodatnih 145 kalorij (ali 0,6 kJ).

 • 20.10.2017, 14:22

  Povsem naraven napitek, ki bo okrepil vaš imunski sistem, izboljšal vaše počutje, vrh vsega pa še poskrbel za lepši videz! Sploh tako, da bo pripomogel k ravnejšemu trebuščku – delu telesa, ki večini povzroča preglavice.

 • 19.10.2017, 08:07

  Znova je čas mandarin in ti okusni citrusi že prijetno dišijo na policah prodajalcev sadja. Tako nikar ne oklevajte in si jih privoščite v izobilju, saj poleg tega, da so okusne, prinašajo še številne zdravstvene koristi. Preverite katere.

 • 17.10.2017, 15:13

  Ženske, ki si redno barvajo lase, imajo lahko za 14 odstotkov večje tveganje za raka dojke, je pokazala zadnja raziskava, ki jo je izvedel kirurg iz Londona Kefah Mokbel.

 • 13.10.2017, 14:26

  Ste se dlje časa prehranjevali nezdravo, nato pa ste si obljubili, da boste začeli jesti zdravo in ste se tega držali? Vendar se odvečnih kilogramov kljub temu niste znebili in kmalu ste obupali? Nova raziskava je razkrila, kaj je edini učinkovit nasvet za izgubo prekomerne teže.

 • 13.10.2017, 14:19

  Ko želite zavrteti čas nazaj, je hrana vaše najboljše orožje. Lahko pa je seveda tudi vaša največja šibkost. Dokaz za to so ljudje, ki dopolnijo 50 let in se počutijo ter so videti kot 30 letniki in tisti, ki dopolnijo ravno toliko let ali celo manj in se že spopadajo s sladkorno boleznijo, boleznimi srca in ožiljem, bolečinami ter suho uvelo kožo.

 • 12.10.2017, 08:02

  Jesen je čas, ko po mestnih ulicah zadiši po pečenem kostanju. Mnogi ga naberejo tudi kar sami in ga pripravijo kuhanega, pečenega ali kot dodatek k jedem. Ta okusni dar naraven pa ni namenjen le razvajanju brbončic, a je tudi izjemno zdrav.

 • 12.10.2016, 16:01

  Jesen je čas, ko po mestnih ulicah zadiši po pečenem kostanju. Mnogi ga naberejo tudi kar sami in ga pripravijo kuhanega, pečenega ali kot dodatek k jedem. Ta okusni dar naraven pa ni namenjen le razvajanju brbončic, a je tudi izjemno zdrav.

 • 06.10.2017, 08:09

  Že stoletja ljudje živimo tudi v skladu z naravo in spoznavamo, kako nam lahko ta pomaga pri zdravljenju. Po drugi strani smo se naučili marsikaj dobrega ustvariti v laboratoriju. Kakšne so razlike med sinteznimi in rastlinskimi zdravili ter kdaj se odločiti za fitoterapijo, smo vprašali farmacevta.

 • 11.10.2017, 09:14

  Če se trudite, da bi shujšali in izgubili maščobo na trebuhu, a ta kar ne izgine in ne izgine, lahko delate te 4 najpogostejše napake pri hujšanju. Še več, zaradi njih lahko celo dodatno pridobivate maščobo na trebuhu.

 • 20.10.2017, 14:25

  Življenje zraven gozda je dobro za možgane, je pokazala nemška študija. Drevesa krepijo del možganov, ki nadzira čustvovanje, zaradi česar zmanjšujejo občutenje stresa.

 • 18.10.2017, 08:06

  Spanje je pomembna fiziološka funkcija našega organizma, ki je nujno potrebna za normalno delovanje organizma. A ko smo pod stresom in imamo veliko obveznosti in skrbi, se lahko srečamo tudi z neprespanimi nočmi. V pomoč nam je lahko baldrijan, ki pomirja in uspava.

 • 11.07.2017, 10:05

  Poletje je v polnem razmahu in številne ženske že nosijo krajša krila in kratke hlače. A temu se na žalost tudi v vročih dneh odpovejo številne, ki se spopadajo s krčnimi žilami, saj svoje noge skrivajo pred očmi drugih. Da ne bi bilo tako, si lahko pomagate s posebnim gelom z izvlečkom divjega kostanja, ki bo okrepil zdravje žil in ublažil videz krčnih žil.

 • 16.10.2017, 08:07

  Kurkuma spada v isto družino začimb kot ingver. Čudežna snov, ki jo vsebuje, pa je kurkumin, ki ji daje tudi značilno rumeno barvo. Zaradi kurkumina deluje kot antioksidant pa še protivnetno in protivirusno, pomaga se tudi boriti proti raku. Kako jo lahko vključite v svojo prehrano?

 • 13.10.2017, 14:20

  Ženske, ki na dan popijejo 1,7 litrov vode, svoje tveganje za okužbo sečil zmanjšajo za kar polovico, je pokazala nova ameriška študija. V njej so sodelovale le ženske, ker so pri njih okužbe sečil kar za tridesetkrat pogostejše kot pri moških.

 • 13.10.2017, 14:18

  24-letna Avstralka Elle Temple se je vse življenje spopadala z odvečnimi kilogrami, nato pa samo v šestih mesecih izgubila kar 20 kilogramov, nekaj mesecev kasneje še dodatnih 5. Preverite, kako ji je uspelo.

 • 11.10.2017, 08:04

  Različne oblike meditacije imajo različne vplive na možgane, je pokazala zadnja raziskava. Kar pomeni, da lahko z eno obliko meditacije bolj krepite svojo sposobnost pozornosti, z drugo krepite svojo sposobnost boljših odnosov z ljudmi in s tretjo svojo potrpežljivost. Preverite, kako.

 • 11.10.2017, 13:19

  Imate zaradi slabe prebave ves čas občutek, da ste napihnjeni kot balon? Vas boli v trebuhu, zaradi česar ste brez energije in utrujeni? Ste zaradi slabe prebave, ki vas pesti ves čas, izgubili voljo do življenja? Že samo z enim ukrepom lahko prebavo znova uravnate in si znova zagotovite zdravo črevesno mikrobioto, zaradi katere boste polni energije in dobrega zdravja.

 • 11.10.2017, 11:12

  Ko se poletje prelevi v jesen, marsikomu dneve pokvari prehlad ali celo katera druga okužba. Zato je to hladnejše obdobje čas, ko moramo še posebno dobro skrbeti, da uživamo dovolj vitamina C in si s tem krepimo imunski sistem.

 • 10.10.2017, 08:13

  Danes se skorajda ne moremo več izogniti hitremu tempu življenja. Kljub temu da vlagamo veliko truda v zdrav slog življenja, pogosto to ni dovolj, ko smo redno pod stresom, ki je eden glavnih razlogov za slab imunski sistem. Tu je nekaj nasvetov, kako lahko vseeno okrepimo odpornost telesa.

Iskanje po vsebini

Uroš Ahčan

Prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Jelena Berger

Jelena Berger, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

dr. Metka Adamič

Mag. Metka Adamič, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Borut Žgavec, dermatovenerolog

Asist. Borut Žgavec, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Tatjana Mezeg

Tatjana Mezeg

FIZIOTERAPIJA

Erik Vrabič

Prim. asist. Erik Vrabič, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Anamarija Meglič

Doc. dr. Anamarija Meglič, dr.med.

PEDIATRIJA - NEFROLOGIJA

Boštjan Meh

Boštjan Meh, dr. med.

OFTALMOLOGIJA

Petra Štrus

Petra Štrus, dr. med.

TERAPIJA Z ŽIVALMI

Tanja Križaj

Tanja Križaj

NEVROFIZIOTERAPIJA

Blaž Iskra

Blaž Iskra, dr. med.

TRAVMATOLOGIJA

petra dovc - popovi zdravniki

Petra Dovč

FIZIOTERAPIJA

Tadeja Hauptman

Tadeja Mantel Hauptman, dr. med.

DRUŽINSKA MEDICINA

POPovi zdravniki 2012 - 49

Mag. Dragica Marta Sternad

MOTNJE HRANJENJA

ksenija šelih martinec

Ksenija Šelih Martinec, dr. med.

GINEKOLOGIJA IN PORODNIŠTVO

Jože Lavrinec

Jože Lavrinec

DIETETIKA

Ana Reiter

Maruska Reiter, dr. med.

AROMATERAPIJA

Štefan Spudič

Štefan Spudič, dr. med.

OTORINOLARINGOLOGIJA

Erika Brajnik - 1

Erika Brajnik

NATUROPATIJA

Nataša Požar

Nataša Požar, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Tatjana Puc Kous

Tatjana Puc Kous, dr. med.

GASTROENTEROLOGIJA

Andrej Sirnik

Andrej Sirnik, dipl.inž.rad.

RENTGENOLOGIJA IN RADIOLOGIJA

Ne prezrite

Anketa

Izgorelost

Ste veliko pod stresom?

Uporabne povezave