11.12.2018
LJ
/ -3°
Antioksidanti To je živilo z največ antioksidanti! In ne gre za borovnice Tofu Živilo, ki pomaga preprečiti kap kašelj Neverjetno, kaj je izkašljal moški Neti Čistila si je nos z neti posodico in tragično preminila
19.10.2018, 10:18 / L. E.

Ženske, ki želijo zanositi, naj poskušajo vsak dan zaspati in vstati ob približno isti uri, svetujejo raziskovalci ameriške univerze Washington. Naše telo ima nekako tako kot narava sama rado cikličnost. In če to ne upoštevamo, se očitno lahko odrazi tudi na naši plodnosti.

Novice

 • 13.08.2018, 12:28

  Hormonsko neravnovesje se pogosto kaže s spremembami razpoloženja, jezo, občutki frustracije in nenavadnimi čustvi, katerih izvor nam ni znan. A hormoni igrajo ključno vlogo v našem zdravju in lahko vplivajo na plodnost, razpoloženje in ovulacijo. Prav zato je dobro, da čim prej prepoznamo znake hormonskega neravnovejsa.

 • 02.07.2018, 11:25

  Prekomerna teža močno zmanjša možnosti ženske, da zanosi. Toda kot je pokazala kanadska raziskava, je možnost takoj večja, če ženska odvečno težo izgubi z zdravo hrano in dovolj gibanja. Takšno spremembo življenjskega sloga priporočajo bolj kot operacijo.

 • 26.06.2018, 11:38

  Namesto da bi trpela v tišini, se je Britanka Thessy Kouzoukas odločila, da bo na svojem družabnem omrežju pokazala realnost svoje kronične bolezni, s katero se spopada. Endometrioza, ki je zaznamovala njeno življenje, je bolezen, s katero se spopade ena od desetih žensk in je boleče kronično stanje, o katerem številne ženske ne govorijo.

 • 06.04.2018, 08:07

  Sindrom policističnih jajčnikov je najpogostejša hormonska motnja pri ženskah v reproduktivnem obdobju, razloži ginekologinja doc. dr. Vilma Kovač, dr. med. ″Pri neselekcionirani skupini žensk v reproduktivnem obdobju je prevalenca tega sindroma kar 10 odstotkov.″ Kaj pa pomeni ta diagnoza in kako lahko zdravniki pomagajo?

 • 28.03.2018, 08:10

  Ženske z močnimi menstruacijami bi morale na dodaten pregled, ki kaže, ali se spopadajo s prikritimi stanji, ki povzročajo močne krvavitve in lahko privedejo tudi do neplodnosti.

 • 15.03.2018, 07:42

  Žensko telo je drugačno od moškega telesa, zato bi morala biti tudi vadba temu prilagojena. Hormonske spremembe, ki se dogajajo v ženskem telesu med menstrualnim ciklom, vplivajo tudi na to, kakšno vadbo takrat potrebuje žensko telo. Strokovnjakinja za hormonsko zdravje Alisa Vitti prav zato svetuje, da temu prilagodimo tudi vadbo.

 • 12.02.2018, 08:10

  Ženskam so strokovnjaki pred kratkim svetovali, naj ignorirajo bizaren trend uporabe kumaric za čiščenje vagine, saj si lahko na ta način povzročijo infekcijo. Več let si ženske prav tako že pomagajo z jogurtom, ko pride do glivičnega vnetja. Tu je še nekaj drugih napačnih prepričanj o ženskem intimnem predelu, ki jih razkriva newyorška ginekologinja Alyssa Dweck.

 • 16.01.2018, 16:38

  Normalni menstrualni cikel je na okoli 28 dni in krvavitev običajno traja do 7 dni. A kaj če menstruacija izostane ali pa je cikel veliko krajši kot nekoč ali pa je menstruacija močnejša? Tu je nekaj možnih razlogov za te težave.

 • 14.09.2017, 07:58

  Vsaka ženska se je kdaj že spopadla s kakšno močnejšo dlako na področjih, kjer si je ni želela. A večinoma jo je lahko pravočasno prepoznala in z lahkoto odstranila. A kaj, ko je močne dlake na napačnih predelih telesa težko odstraniti? Kaj to pomeni in kaj lahko storimo?

 • 11.09.2017, 08:16

  Zdrava prehrana vpliva na vsak del našega telesa, vključno z vagino. Če uživate dovolj beljakovin, boste poskrbeli za uravnano energijo, če boste pojedli dovolj maščob, za zdrave lase, kožo in nohte, polnozrnate žitarice vam bodo dale občutek sitosti in skrbele, da bo vaše telo delovalo brez težav. Kaj pa je dobro uživati za zdravo vagino?

 • 20.07.2018, 08:15

  O jemanju kontracepcijskih tabletk je veliko dilem in številne ženske in dekleta se tej obliki kontracepcije izogibajo zaradi mitov, ki krožijo o njih. Ginekologinja in porodničarka Tinkara Srnovšek, dr. med., je v ta namen pripravila seznam najpogostejših mitov o kontracepcijskih tabletkah, ki so bili objavljeni na izobraževalnih plakatih za laično javnost. Tukaj je nekaj izmed njih.

 • 28.06.2018, 18:28

  Že nekaj časa se znanost zaveda, da imajo ženske z bolj gostim tkivom dojk povečano tveganje za pojav raka dojk. To je leta 2011 pokazala študija univerze Harvard, sedaj pa tudi norveška študija. Toda ne vedo še, ali je bolj gosto tkivo prav dejavnik tveganja ali je težava, da je tumor v bolj gostem tkivu težje odkriti in je zato pogosto odkrit, ko je že večji in nevarnejši.

 • 10.05.2018, 08:00

  Sindrom policističnih jajčnikov je najpogostejša hormonska motnja pri ženskah v reproduktivnem obdobju. Ker povzroča motnje ovulacije, pa je tudi eden najpogostejših vzrokov za težave s plodnostjo. Ginekologinja doc. dr. Vilma Kovač, dr. med., nam je pojasnila, kako lahko zdravniki pomagajo takšnim pacientkam, ki več nadzora in pomoči potrebujejo tudi v času nosečnosti.

 • 05.04.2018, 07:55

  Glivične okužbe nožnice so pogosta težava odraslih žensk pred menopavzo. Nadležna srbečica nožnice, voden in bel izcedek brez vonja, pekoč občutek med uriniranjem so simptomi, ki kažejo na glivično okužbo nožnice. Preverite, kako si pomagati.

 • 23.03.2018, 07:56

  Če ste stari več kot 40 let in ste opazili, da se vam krajša menstrualni cikel ter da se vam spreminjajo krvavitve, ste verjetno v klimakteriju. Obdobju pred zadnjo mesečno krvavitvijo, ki ji rečemo menopavza.

 • 07.03.2018, 08:07

  Okužba sečil mnogo pogosteje prizadene ženske kot moške. Okužba sečnice in mehurja se pri večini zdravih žensk v rodni dobi sicer pozdravi brez posledic, razlaga nefrologinja prof. dr. Jelka Lindič, dr. med. Je pa nevarno, če se razširi na ledvice. Veliko lahko naredimo tudi, da okužbo sečil preprečimo.

 • 31.01.2018, 08:05

  Vaginalna srbečica ali pekoč občutek nakazujeta, da se tam spodaj nekaj dogaja. Večina žensk se s to težavo spopade nekajkrat v življenju. Tu pa so 4 najpogostejši vzroki za srbečico in pekoč občutek in nasveti, kako si pomagati.

 • 17.10.2017, 08:11

  Vse ženske se občasno spopadajo s srbečico prsi ali bradavic. Ta je celo pogostejša, kot bi si mislili. A kdaj je srbečica le posledica uporabe napačnega detergenta in kdaj resnih težav? Preverite.

 • 14.09.2017, 07:59

  Ko je govora o ženskem zdravju, obstaja kar nekaj napačnih informacij, ki krožijo med ljudmi. Ginekologi bi si zato želeli, da bi določene stvari vedeli, saj lahko na ta način preprečimo nekatere težave z nožnico. Tukaj je nekaj izmed njih:

 • 07.07.2017, 07:53

  Vesela novica za ženske, ki se obremenjujejo s prvimi gubicami. Najboljši del življenja šele prihaja, pravijo raziskovalci, ki so s svojo novo študijo odkrili, da ženske po 36 letu doživljajo veliko boljše in pogostejše orgazme kot mlajše ženske.

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Boštjan Meh

Boštjan Meh, dr. med.

OFTALMOLOGIJA

Nataša Požar

Nataša Požar, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Petra Štrus

Petra Štrus, dr. med.

TERAPIJA Z ŽIVALMI

Borut Žgavec, dermatovenerolog

Asist. Borut Žgavec, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Jože Lavrinec

Jože Lavrinec

DIETETIKA

Erik Vrabič

Prim. asist. Erik Vrabič, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Erika Brajnik - 1

Erika Brajnik

NATUROPATIJA

POPovi zdravniki 2012 - 49

Mag. Dragica Marta Sternad

MOTNJE HRANJENJA

Tadeja Hauptman

Tadeja Mantel Hauptman, dr. med.

DRUŽINSKA MEDICINA

petra dovc - popovi zdravniki

Petra Dovč

FIZIOTERAPIJA

Jelena Berger

Jelena Berger, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Andrej Sirnik

Andrej Sirnik, dipl.inž.rad.

RENTGENOLOGIJA IN RADIOLOGIJA

Tanja Križaj

Tanja Križaj

NEVROFIZIOTERAPIJA

Blaž Iskra

Blaž Iskra, dr. med.

TRAVMATOLOGIJA

ksenija šelih martinec

Ksenija Šelih Martinec, dr. med.

GINEKOLOGIJA IN PORODNIŠTVO

Štefan Spudič

Štefan Spudič, dr. med.

OTORINOLARINGOLOGIJA

Anamarija Meglič

Doc. dr. Anamarija Meglič, dr.med.

PEDIATRIJA - NEFROLOGIJA

Tatjana Puc Kous

Tatjana Puc Kous, dr. med.

GASTROENTEROLOGIJA

Tatjana Mezeg

Tatjana Mezeg

FIZIOTERAPIJA

Ana Reiter

Maruska Reiter, dr. med.

AROMATERAPIJA

Uroš Ahčan

Prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

dr. Metka Adamič

Mag. Metka Adamič, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Ne prezrite

Anketa

Ingver

Ali v kuhinji uporabljate ingver?

Uporabne povezave