17.06.2018
LJ
27° / 15°
Rak na debelem črevesu Preprosto zmanjšajte tveganje za raka zrel par Sva bila skupaj le zaradi otrok? Trebuh 1 sprememba pri prehrani in taka razlika Encefalitis Glavo ji bo kmalu razneslo, a je ne operirajo
Jadranka Korsika Mrak

Jadranka Korsika Mrak, dr. med.

Dermatologinja, ki poleg kožnih bolezni zdravi tudi obolenja nohtov in spremembe na lasišču. Njeno ožje področje pa so alergijska obolenja kože.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

pigmentni madeži

Ključne besede: pigmentni, madeži, mazilo, pigmanorm, krema, sonce

Simptomi:

Deli telesa: KOŽA

Vprašanje: Lepo pozdravljeni! Zdi se, da mojim težavam s kožo ni ne konca ne kraja. Že kar nekaj let se borim proti aknavosti, v zadnjem letu, ko se mi je stanje aken izboljšalo, pa so se mi nad zgornjo ustnico, po licih in po čelu pojavili pigmentni madeži. Dermatologinja mi je za te pigmentne madeže predpisala kremo Skinoren. Moje vprašanje je naslednje. Zanima me v kakšnem vrstnem redu naj uporabljam naslednja mazila: Skinoren, moja vlažilna krema za obraz, ter faktor 60 na predelih kjer so pigmentni madeži. Verjetno bi bila ena od rešitev, da bi kremo s faktorjem uporabljala po celem obrazu,(svoje vlažilne kreme pa sploh ne), ampak si jo zaradi mozoljev ne upam. Še eno vprašanje, kaj menite o mazilu Skinoren in njegovi učinkovitosti in ali je morda mazilo Pigmanorm, ki ga za tovrstne probleme svetujete bolj učinkovito. Hvala za odgovore!
Odgovor: Lepo pozdravljeni! Pigmanorm mazilo je vsekakor bolj učinkovito pri odstranjevanju pigmentnih madežev, vendar žal ni registrirano pri nas. Predlagam vam, da uporabljate Pigmanorm ali Skinoren kremo čez noč, zjutraj si kožo s čistilnim losionom očistite in nanesete vlažilno kremo. Kremo z zaščitnim faktorjem si nanesite na celoten obraz, predvsem takrat , ko ste izpostavljeni soncu. Lep pozdrav
Jadranka Korsika Mrak, dr. med., 02.05.2003

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Muškatni orešček

Poznate muškatni orešček? Ga uporabljate?

Uporabne povezave