23.07.2018
LJ
26° / 16°
Marihuana Lahko konoplja izboljša imunski sistem in zdravi raka? Joga Joga za dobro jutro Zob Zobozdravnik razkril živila, ki uničujejo naše zobe Kevin Ko se zdravnik odloči za spremembo ...
Zlatan Turčin

Prim. Zlatan Turčin, dr. med.

Pediater, ki se ukvarja s pediatrično nevropsihiatrijo.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

ospen in driska

Ključne besede: otrok, angina, vnetje, uho, ospen, sirup, antibiotik, driska, bolečina, trebuh,

Simptomi: Driska

Deli telesa: ŽELODEC, ČREVO

Vprašanje: Sem mama že skoraj 7 let (junij 2004) stare deklice, ki je od nedelje bolna, diagnoza: začetek angine in vneto desno uho. Dobili sva sirup ospen 1000, vendar se je pojavila driska, ki traja še danes (tretji dan), prosim svetujte mi, če je to hudo narobe in ali ji lahko dam ospen z mlekom,ker jo boli želodček, ko ji ponoči dam odmerek z vodo. Vročine nima, počuti se dobro, pozna se ji na apetitu, ki je bolj slab. Hvala za odgovor in uspešno delo še naprej!
Odgovor: Spoštovani, antibiotiki včasih povzročajo tudi drisko, ker se spremeni črevesna flora. Driska pa je lahko le del bolezni, ki je zajela celo telo. Zato so lahko tudi želodčne težave lahko le pridruženi znaki. Pri driski ne bi svetoval mleka. Boljša bo lažja in ne masna hrana, najbolje pa je iti na kontrolni pregled zdravniku, ki je predpisal zdravljenje. On bo najboljše ocenil otrokovo splošno stanje in pravilno ukrepal naprej. Vaši deklici želim skorajšnjo ozdravitev in vas lepo pozdravljam.
Prim. Zlatan Turčin, dr. med., 29.02.2004

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Joga

Ste že kdaj vadili jogo?

Uporabne povezave