23.07.2018
LJ
26° / 16°
Marihuana Lahko konoplja izboljša imunski sistem in zdravi raka? Joga Joga za dobro jutro Zob Zobozdravnik razkril živila, ki uničujejo naše zobe Kevin Ko se zdravnik odloči za spremembo ...
Jože Lavrinec

Jože Lavrinec

Dietetik, ki bolnikom svetuje, kakšna prehrana je za njih najprimernejša in jih uči, kako zdravo živeti.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

diareja in prehrana

Ključne besede: diareja, driska, prehrana, krči

Simptomi: Driska

Deli telesa: ŽELODEC, ČREVO

Vprašanje: Pozdravljeni! Zanima me ali obstaja kakšna dieta pri dolgotrajni driski (14 dni) razen običajnih prepečencev, riža in albert keksov. Gre samo za drisko brez drugih posebnosti. Apetit imam, bruhanja in slabosti ni, pač pa močni krči in vodeno blato že 14 dni. Prosim, če mi lahko posredujete kakšno večdnevno dieto. Najlepša hvala!
Odgovor: Spoštovani Tako dolgotrajna driska pač ni "samo driska" pa čeprav ne čutite nobenih drugih težav. Oz.drugače povedano - driska in močni krči, ki trajajo že 14 dni so povsem utemeljen razlog za obisk zdravnika. Drugače pa uživajte hrano, ki ne draži črevesja še dodatno - krepke mesne juhe (brez ostrih začimb), kuhan krompir (pireji), dobro kuhane testenine, ovseni kosmiči, deobro pšenični zdrob ipd, pa tudi kruh, ki pa naj ne bo preveč svež in naj bo raje bel ali črn, ne pa polnozrnat. Zelenjava naj bo kuhana, tudi sadje (razen banane, ki jo lahko tudi svežo). Meso pusto, kuhano, dušeno. Izoginajte se maščob, bodite previdni z mlekom. In seveda poskrbite za veliko tekočine - čaji, borovničev čaj je odličen (priprava temelji v namakanju in počasnem kuhanju suhih borovnic) , lahko tudi nežne prave čaje z malce sladkorja. Dejansko m potrebujete krepko hrano, drugače boste povsem oslabeli. In obiščite zdravnika! Srečno
Jože Lavrinec, 21.08.2004

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Joga

Ste že kdaj vadili jogo?

Uporabne povezave