25.04.2018
LJ
26° / 10°
Trebuh Zakaj ni dobro imeti prevelikega trebuha? Usta Ta pogosta navada povečuje tveganje za raka ust Molekula Strokovnjaki so enotni – to je molekula prihodnosti Noelle Poglejte jo danes, ko je izgubila 104 kg!
Tomaž Janežič

Tomaž Janežič, dr. med.

Plastični kirurg, ki se ukvarja z estetsko kirurgijo in z rekonstruktivnimi operacijami po opeklinskih poškodbah in po operacijah raka.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

Odvečna koža po hujšanju

Ključne besede: odvečna, koža, višek, hujšanje, povešene, dojke, trebuh, vnetje, popek

Simptomi: Plastična kirurgija

Deli telesa: KOŽA

Vprašanje: Spoštovani! Pri svojih 22 letih sem z shujševalno dieto izgubila 51 kg odvečne teže. Imela sem jih 105 kg. Zdaj sem stara 37, mamica dveh sinov ( 8 let in 1 leto in pol). Ostala mi je grozljiva gmota odvečne kože, predvsem na trebuhu. Dojke so zelo povešene. Prvega sem dojila 3 leta in pol, drugega sem nehala pred enim mesecem. Največji problem mi je koža na trebuhu. Povešena je močno čez popek; ob izredni negi je opek čist, predvsem v letnih mesecih, o nam je, seveda, vroče in se poltimo, se popek vname. Zelo me moti vsa ta koža, seveda tudi na dojkah, saj so izredno povešene. (Kot dve prazni vrečki!) Zanima me, kaj ukreniti. Nikjer ne uspem najti kakršnokoli informacijo glede možnosti operativnega posega s pomočjo zdravstvene zavarovalnice. Ali so korekcije odvečne kože res samo samoplačniške?? Zaradi videza (čeprav držim že vsa ta leta stalnih 58 kg; tudi v nosečnostih se nisem poredila več kot za 7 kg) sem zelo, zelo nesrečna in mi je zelo nerodno tudi pred svojim možem. Povrhu še te težave z popkom..., ko se vname je zelo občutljiv in pekoč predvsem pa moteč. Prosim, če je možno, da me poučite o morebitnih možnostih glede posega, kako z plačilom. Hvala za odgovor.
Odgovor: NAJBOLJE JE DA PRIDETE NA PREGLED V AMBULANTO NA POLIKLINIKI IN VAM BOM PO PREGLEDU LAHKO SVETOVAL VRSTO POSEGA TER TUDI LAHKO UGOTOVIL ALI BI SE Z OPERACIJO ODPRAVILE FUNKCIONALNE NEPRAVILNOSTI, KER JE V TEM PRIMERU OPERATIVNI POSEG V BREME ZZZS. LEP POZDRAV, TJ
Tomaž Janežič, dr. med., 28.11.2005

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Cvetni prah

Se spopadate z alergijo na cvetni prah?

Uporabne povezave