21.12.2014
LJ
13° / 1°
Dlesni Ojoj, moje dlesni krvavijo? Kaj pa sedaj? Zimska koža Naj vaš obraz zasije tudi pozimi hujšanje Tako boste maščobo hitreje stopili Abby Tragedija, ki se ne bi smela zgoditi
Mirjam Kovačič Čadež

Mirjam Kovačič, dr. dent. med.

Mirjam Kovačič je zobozdravnica zasebnica, ki svoje znanje nadgrajuje s sodobno opremo in visokimi standardi strokovnosti.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

Odprt zob

Ključne besede: odprt, boleč, zob, vnetje

Simptomi:

Deli telesa: USTA

Vprašanje: Spoštovani, Dva meseca nazaj, mi je zobozdravnica plombirala zob, vendar me je 4 dni nazaj zob začel močneje boleti. Dežurni zobozdravnik mi je zob odprl (Nedelja) , bolečina je pošla, sama pa naj bi se zglasila pri svoji zobozdravnici v Ponedeljek. Nakar sem u gotovila, da je le ta na dopustu do naslednejag ponedeljka. Zanima me kakšna so tveganja, glede na to da je zob odprt. In ali je normalno da ob ustavitvi vataste kroglice ( ki naj bi preprečevala nabiranje hrane v odprtini) zob ( ki naj bi bil mrtev), ob pritisku z jezikom navzdol boli? Občutek imam tudi rahle bolečine tik pod ličnico, po me zopet zanima, ali je to normalno? Upam, da mi boste v najkrajšem možnem času odgovorili. Lep pozdrav.
Odgovor: Ker Vas odprt zob še boli, bo zelo verjetno še nekj dni moral ostati odprt. nič hudega ne bo, če počakate svojo zobozdravnico. Bolečina na takem zobu pomeni, da se vnetje še ni umirilo. Zob zapremo, ko bolečina na odprtem zobu mine. Naj ob tej priliki poudarim, da rubrika POP - ovih zdravnikov ni namenjena reševanju akutnih težav. V primeru akutnih težav se vedno posvetujte z lečečim zdravnikom ali z zdravnikom, ki Vam je nudil prvo pomoč. lep dan.
Mirjam Kovačič, dr. dent. med., 05.03.2006

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

December na POP TV

Se že veselite vseh radosti veselega decembra?

Uporabne povezave

  • Prebava

    16021982: Bil sem pri zdravniku pa moram spet odati blato...
  • Prestavitev menstruacije

    Narcissa: V navodilih za to zdravilo piše, da se lahko je...
  • ginekolog

    Zojam3: Najlepša hvala obema za hiter odgovor. :)