23.07.2018
LJ
26° / 16°
Marihuana Lahko konoplja izboljša imunski sistem in zdravi raka? Joga Joga za dobro jutro Zob Zobozdravnik razkril živila, ki uničujejo naše zobe Kevin Ko se zdravnik odloči za spremembo ...
Jože Lavrinec

Jože Lavrinec

Dietetik, ki bolnikom svetuje, kakšna prehrana je za njih najprimernejša in jih uči, kako zdravo živeti.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

Diareja in prehrana

Ključne besede: diareja, driska, prehrana, hrana, odvajanje

Simptomi: Driska

Deli telesa: ZADNJICA

Vprašanje: Pozdravljeni! Imam precej tekoče blato. Zanima me, kakšna hrana je primerna za ureditev? Najbrž se moram izogibati hrani, ki pomaga pri zaprtju? Npr. ali suhe slive na splošno urejajo prebavo ali samo 'odpirajo' in so torej pri preveč odprti prebavi neprimerne? Najlepša hvala!
Odgovor: Spoštovani Niste ravno radodarni z opisom vašega problema. Imate stalno bolj tekoče blato? So poleg tega mogoče prisotne tudi kakšne bolečine v trebuhu, napenjanje ali kakšne druge neprijetnosti? Ali pa se takšno tekoče iztrebljanje pojavlja le občasno? Ja, ali je odvajanje samo mehko ali dejansko tekoče? Če je tekoče, je nekaj narobe! Če je takšno stanje stalno, potem bo potreben obisk zdravnika, da bosta ugotovila razlog tega problema! Če pa je le to občasno, ali samo krajši čas pa je pomembno, da če se to redno ponavlja, da ugotovite kdaj in po kakšni hrani. Seveda pa v tem primeru začasno opustite živila, ki spodbujajo prebavo; ohraniote pa prehranske vlaknine v prebavi - le da opuščate "grobe ali celulozne variante" prehranskih vlaknin, uživate pa bolj topne, ohranite tudi kakšne probiotične izdelke, saj je zanje znano, da so regulatorji prebave. Drugače pa bi potreboval bolj natančen opis. Srečno
Jože Lavrinec, 27.03.2006

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Joga

Ste že kdaj vadili jogo?

Uporabne povezave