21.02.2018
LJ
/ -3°
Kašelj Preprost test, ki razkriva, ali se spopadate z boleznijo pljuč Vrat Do sedaj nismo vedeli, da to tako močno veča tveganje za raka Meg in Brett Veselila sta se poroke - nato pa ju je doletela najhujša nočna mora Morgan Več kot leto dni se že ni depilirala - poglejte zakaj in kaj se je zgodilo ...
Dejan Bratuš

Dejan Bratuš, dr. med.

Urolog, ki se ukvarja predvsem s patologijo sečil.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

Zamašene lojnice na penisu

Ključne besede: penis, zamašene, lojnice, spolni, organi, ateromi, zdravljenje

Simptomi:

Deli telesa: KOŽA, SPOLNI ORGANI

Vprašanje: Pozrdavljeni. Imam 23 let, pred 5imi leti so se mi na penisu naredile kaksen centimeter pod glavico pod kozo tri buske, oziroma nekaksne trde bunkice, ki pa jih imam se danes. Pri spolnem občevanju so lahko na zacetku zelo neprijetne, bolijo, ali pa ce imam gor nataknjen kondom, takrat je se bolj bolece , saj je vecji pritisk nanje in drazenje. Sem mislil da bodo s casom odsle, pa je se zmerom isto. Mal sem bral po netu, pa sem dobil obcutek da bi to lahko bile zamasene lojnice, ceprav sam res ne vem kaj je to, zato se na moje laicno mnenje tukaj ne gre zanasati. Vsekakor pa so podobe aknam ki se naredijo pod kozo. Sem pa preprican, to niso te bele pikice ob glavici ki sem jih zasledil tukaj na netu , pri nekaterih. To so bunkice rahlo pod kozo ki sej jih lahko dokaj dobro vidi zaradi tanke koze na penisu med zilicami, ko se kozca penisa gor zaviha. Bunkice se posebej ven izstopjo, po seksu ali mastrubiranju, se pravi po drazenju koze. Tu ne gre za nikakersno srbenje ali da bi se ven izlival kaksen gnoj, enostavno so trde bunkice, ki so neprijetne pri drazenju penisa. Res si zelim da ze izginejo. Zanima me kaj bi to bilo, in kako se da ta problem resit? Upam, da ne boste napisali z kaksno operacijo, ker tega si pa res nebi zelu. Ce so dokaj vidne in obcutlijve, potem predvidevam da sigurno obstaja kaksna krema za ta problem. Tako kot je naprimer za akne. Zato bi bil vesel ce bi mi navedli ime kaksne kreme ali pa kej podobnega za te trde bunkice. Najlepsa hvala za odgovor in lep pozdrav!
Odgovor: Po opisu sodeč bi lahko res šlo za zamašene lojnice - aterome. Žal se jih ne da ospraviti z nobeno kremo, ampak zgolj kirurško. Priporočam pa pregled pri urologu, da se ugotovi, če gre res za te spremembe.
Dejan Bratuš, dr. med., 22.04.2006

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Čaj

Kako krepite svojo imunsko odpornost?

Uporabne povezave