15.11.2018
LJ
12° / 8°
Kap 10 znakov kapi, ki jih morate poznati Avokado 7 preprostih in zdravih zajtrkov z malo kalorijami Par To bo pomagalo po prepiru s partnerjem Belinda Danes je neprepoznavna ...

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

operacija sive mrene

Ključne besede: katarakta, operacija

Simptomi: Katarakta

Deli telesa: OČI

Vprašanje: Pozdravljeni! Imam vprašanje glede sive mrene in upam, da mi boste lahko pomagali. Stara mama gre ta teden na operacijo. Ni bila seznanjena s podrobnimi navodili o njej, zato me zanima naslednje: koliko časa traja priprava na operacijo in le ta sama, bodo operirali obe očesi naenkrat in ali jemanje nekaterih zdravil vpliva na potek oprecije! Hvala za Vaš odgovor!
Odgovor: Spoštovani, operacija v lokalni anesteziji (injekcija anestetika v operacijsko področje) ne zahteva nobenih posebnih priprav. Operacija je kratka, približno 15 do 30 minut. Nikoli ne operirajo obeh oči naenkrat, vmes naj bo mesec do dva premora, odvisno od poteka po operaciji. Da, jemanje zdravil lahko vpliva na potek operacije, zlasti zdravil, li vplivajo na strjevanje krvi, zato vsem bolnikom odsvetujemo jemanje acetilsalicilne kisline (Aspirin) 10 dni pred posegom, razen če je jemanje zaradi vstavljene žilne opornice (stenta) nujno. Bolniki, ki so na trajni antikoagulantni terapiji (Marivarin, Marevan, ipd) morajo pred posegom na posvet v "trombotično" ambulanto, kjer jih prevedejo začasno na injekcije antikoagulacijskega sredstva. Lep pozdrav!
, 25.03.2009

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Paradižnik

Ste vedeli, da je določena zelenjava celo bolj zdrava skuhana?

Uporabne povezave