23.07.2018
LJ
26° / 16°
Marihuana Lahko konoplja izboljša imunski sistem in zdravi raka? Joga Joga za dobro jutro Zob Zobozdravnik razkril živila, ki uničujejo naše zobe Kevin Ko se zdravnik odloči za spremembo ...
Vasilij Cerar

Prim. dr. Vasilij Cerar, dr. med.

Porodničar in ginekolog, ki se ukvarja z varovanjem zdravja nosečnic, porodnic, plodov in novorojenčkov. Uvedel je postopke ultrazvočne diagnostike v nosečnosti in invazivne metode fetalne diagnostike in zdravljenja.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

neredna menstruacija

Ključne besede: oligomenoreja, sterilnost diagnostični postopek

Simptomi: Amenoreja (Izostanek menstruacije), Neplodnost

Deli telesa: SPOLNI ORGANI

Vprašanje: Lep pozdrav, Stara sem 35 let in imam že več let probleme z neredno menstruacijo,ki jo imam 3-4 letno.Ginekologinja mi je večkrat pregledala bris,naredila ultrazvok,tudi ščitnica ni pokazala nobenih posebnosti.Tako sem že trikrat dobila tablete za umetno sprožitev menstruacije,ki jo imam 1-2 meseca in potem jo zopet izgubim.Z možem že 1,5 leto poiskušava imeti otroka,vendar neuspešno,tudi meritve ovulacije so vedno neuspešne.Prosim svetujte mi kakašne preglede,oz terapije naj naredim,kam naj se obrnem,ker res ne vem več kako si lahko pomagam. Hvala za svetovanje in vašo pomoč
Odgovor: Spoštovani, vaši težavi rečemo oligomenoreja. Na leto imate tri do štiri menstruacije, ki niso nujno posledica ovulacije. To je zadosten razlog, da ne zanosite. Vendar če želite zanositi morata oba čimprej v diagnostični potopek k specialistom, ki to hitro opravijo. Če in ko bodo ugotovili vajino plodilno sposobnost, se bodo odločili za najbolj učinkovito zddravljenje, v katerem bodo tudi spobudili dozorevanje jajčnih celic, za kar obstoja cela vrsta zdravil. Samo pohiteti morate!
Prim. dr. Vasilij Cerar, dr. med., 05.04.2009

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Joga

Ste že kdaj vadili jogo?

Uporabne povezave