21.10.2017
LJ
19° / 8°
Možganska kap Bi pravočasno prepoznali možgansko kap? Utrujenost Stres, neprespane noči ... Vse to lahko načne naše zdravje. A tu je rešitev Srce To lahko uniči vaše srce in povzroči infarkt ter kap Sperma Poznate dejavnik, ki močno vpliva na kvaliteto moške sperme?
Vasilij Cerar

Prim. dr. Vasilij Cerar, dr. med.

Porodničar in ginekolog, ki se ukvarja z varovanjem zdravja nosečnic, porodnic, plodov in novorojenčkov. Uvedel je postopke ultrazvočne diagnostike v nosečnosti in invazivne metode fetalne diagnostike in zdravljenja.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

neredna menstruacija

Ključne besede: oligomenoreja, sterilnost diagnostični postopek

Simptomi: Amenoreja (Izostanek menstruacije), Neplodnost

Deli telesa: SPOLNI ORGANI

Vprašanje: Lep pozdrav, Stara sem 35 let in imam že več let probleme z neredno menstruacijo,ki jo imam 3-4 letno.Ginekologinja mi je večkrat pregledala bris,naredila ultrazvok,tudi ščitnica ni pokazala nobenih posebnosti.Tako sem že trikrat dobila tablete za umetno sprožitev menstruacije,ki jo imam 1-2 meseca in potem jo zopet izgubim.Z možem že 1,5 leto poiskušava imeti otroka,vendar neuspešno,tudi meritve ovulacije so vedno neuspešne.Prosim svetujte mi kakašne preglede,oz terapije naj naredim,kam naj se obrnem,ker res ne vem več kako si lahko pomagam. Hvala za svetovanje in vašo pomoč
Odgovor: Spoštovani, vaši težavi rečemo oligomenoreja. Na leto imate tri do štiri menstruacije, ki niso nujno posledica ovulacije. To je zadosten razlog, da ne zanosite. Vendar če želite zanositi morata oba čimprej v diagnostični potopek k specialistom, ki to hitro opravijo. Če in ko bodo ugotovili vajino plodilno sposobnost, se bodo odločili za najbolj učinkovito zddravljenje, v katerem bodo tudi spobudili dozorevanje jajčnih celic, za kar obstoja cela vrsta zdravil. Samo pohiteti morate!
Prim. dr. Vasilij Cerar, dr. med., 05.04.2009

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Izgorelost

Ste veliko pod stresom?

Uporabne povezave