14.08.2018
LJ
24° / 17°
vnetje oči 14 stvari, ki jih oči povedo o vašem zdravju Utrujenost Nikar ne ignorirajte znakov hormonskega neravnovesja Kdo bi si mislil? Je to razlog, da ne morete shujšati?! Bolečina v hrbtu Skrivnost, kako se znebiti bolečin v hrbtu, je v resnici v vaših nogah
Nataša Požar

Nataša Požar, dr. med.

Anesteziologinja in reanimatologinja, ki opravlja splošno in regionalno anestezijo pri kirurških posegih, epiduralno analgezijo pri porodih in intenzivno zdravljenje poškodovancev in kirurških bolnikov.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

Povečano tveganje za zaplete pri anesteziji

Ključne besede: Debelost krvni tlak pulz

Simptomi: Motnje hranjenja

Deli telesa: ŽELODEC, ČREVO

Vprašanje: Pozdravljeni! Najprej se moram zahvati za vaš hitri odgovor, moram rečt da sem glede anestezije malo bolj pomirjena... :) Imam pa še 1 vprašanje... No, operacija na katero se pripravljam je bypass želodca (morbidna debelost) in odstranitev žolčnika... No, za slednjega se bo kirurg odločil med posegom bypassa želodca, če bo mogoče bo pa obe OP opravil naenkrat. Glede na to da moj ITM znaša 48 je za nas, debele anestezija bolj "nevarna" a ne? Še bolj me pa skrbi krvni tlak in srčni utrip. Zapisujem si vrednosti in te se gibljejo od 142 - 147 in od 82-90, utrip pa znaša le 55-57... To je malo nizka vrednost a ne? Zanima me če te vrednosti predstavljajo kak dodatni riziko pri narkozi? Hvala...
Odgovor: Kar se tiče debelosti drži, da predstavlja debelost riziko za anestezijo, tako da se bo anesteziolog dobro pripravil na vašo anestezijo. Vaš krvni tlak sicer ni v mejah normale po smernicah, ki jih priporočajo internisti, vendar , če nimate drugih obolenj srca in ožilja tak tlak in tak pulz, ki ste ga navedla ne bi smela predstavljati težav.
Nataša Požar, dr. med., 10.04.2009

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Prebavne težave

Ste se že kdaj spopadali z vnetjem mehurja?

Uporabne povezave