21.10.2017
LJ
19° / 8°
Možganska kap Bi pravočasno prepoznali možgansko kap? Utrujenost Stres, neprespane noči ... Vse to lahko načne naše zdravje. A tu je rešitev Srce To lahko uniči vaše srce in povzroči infarkt ter kap Sperma Poznate dejavnik, ki močno vpliva na kvaliteto moške sperme?
Vasilij Cerar

Prim. dr. Vasilij Cerar, dr. med.

Porodničar in ginekolog, ki se ukvarja z varovanjem zdravja nosečnic, porodnic, plodov in novorojenčkov. Uvedel je postopke ultrazvočne diagnostike v nosečnosti in invazivne metode fetalne diagnostike in zdravljenja.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

izostanek menstruacije

Ključne besede: nosečnostni test

Simptomi: Amenoreja (Izostanek menstruacije)

Deli telesa: SPOLNI ORGANI

Vprašanje: Pozdravljeni! Sem stara 19 let in menstruacija mi zamuja ze 15 dni. Opravila sem test nosecnosti ki pa je bil negativen. Je moznost da sem noseca? Ginekologinje svoje nimam, ker so trenutno vse zasedene in ne sprejemajo novih pacientk. Kaj bi naj nardila v tem primeru? Lp! in ze vnaprej hvala za odg.
Odgovor: Spoštovana, izostanek menstruacije ne pomeni vedno tudi nosečnost. Če je test negativen niste noseči ali pa ste noseči, pa je nosečnost premajhna, da bi bil test pozitiven. Če je nosečnost zaželjena, počakajte in napravite test čez 14 dni, če tedaj še ne bo menstruacije. Če pa nosečnost ni zaželjena, lahko poskusite sprožiti menstruacijo s posebnimi tabletami. Če z njimi ne uspete, pa zopet napravite test na nosečnost
Prim. dr. Vasilij Cerar, dr. med., 28.06.2009

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Izgorelost

Ste veliko pod stresom?

Uporabne povezave