23.07.2018
LJ
26° / 16°
Marihuana Lahko konoplja izboljša imunski sistem in zdravi raka? Joga Joga za dobro jutro Zob Zobozdravnik razkril živila, ki uničujejo naše zobe Kevin Ko se zdravnik odloči za spremembo ...
Vasilij Cerar

Prim. dr. Vasilij Cerar, dr. med.

Porodničar in ginekolog, ki se ukvarja z varovanjem zdravja nosečnic, porodnic, plodov in novorojenčkov. Uvedel je postopke ultrazvočne diagnostike v nosečnosti in invazivne metode fetalne diagnostike in zdravljenja.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

izostanek menstruacije

Ključne besede: nosečnostni test

Simptomi: Amenoreja (Izostanek menstruacije)

Deli telesa: SPOLNI ORGANI

Vprašanje: Pozdravljeni! Sem stara 19 let in menstruacija mi zamuja ze 15 dni. Opravila sem test nosecnosti ki pa je bil negativen. Je moznost da sem noseca? Ginekologinje svoje nimam, ker so trenutno vse zasedene in ne sprejemajo novih pacientk. Kaj bi naj nardila v tem primeru? Lp! in ze vnaprej hvala za odg.
Odgovor: Spoštovana, izostanek menstruacije ne pomeni vedno tudi nosečnost. Če je test negativen niste noseči ali pa ste noseči, pa je nosečnost premajhna, da bi bil test pozitiven. Če je nosečnost zaželjena, počakajte in napravite test čez 14 dni, če tedaj še ne bo menstruacije. Če pa nosečnost ni zaželjena, lahko poskusite sprožiti menstruacijo s posebnimi tabletami. Če z njimi ne uspete, pa zopet napravite test na nosečnost
Prim. dr. Vasilij Cerar, dr. med., 28.06.2009

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Joga

Ste že kdaj vadili jogo?

Uporabne povezave