24.03.2018
LJ
/ -0°
Umivanje rok Ko vas mučijo neprijetne misli ali si nenehno umivate roke ... Oreščki Odlična novica o oreščkih Laser Laser, ki odpravi tudi starostno dioptrijo Meso Mislite, da je zdravo, a ni!
Vasilij Cerar

Prim. dr. Vasilij Cerar, dr. med.

Porodničar in ginekolog, ki se ukvarja z varovanjem zdravja nosečnic, porodnic, plodov in novorojenčkov. Uvedel je postopke ultrazvočne diagnostike v nosečnosti in invazivne metode fetalne diagnostike in zdravljenja.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

Ashermanov sindrom

Ključne besede: amenoreja hipomenoreja histeroskopija

Simptomi: Amenoreja (Izostanek menstruacije)

Deli telesa: SPOLNI ORGANI

Vprašanje: pozdravljeni! zanima me kaj pomeni ashermanov sindrom..ali to pomeni popolno izgubo menstruacije ali je ze znak sibkejsa menstruacija po abraziji.a je zanositev mozna?in ali histeroskopija pomaga in resi ta problem? hvala za odgovor lahko noc
Odgovor: Spšštovani, Ashermanov sindrom pomeni zarastline v maternični votlini. Če je maternična volina popolnoma zraščena in v njej nič sluznice, ni menstruacije. To je popolni Ashermanov sindrom. Kadar pa je maternična votlina delno zraščena, je lahko prisotna različno močna menstruacija, odvisno od še proste maternične sluznice. To je delni Ashermanov sindrom.. Zanositev ni možna. Pri delnem je možna, vendar se poveča možnost spontanega splava ali prezgodnjega poroda. Histeroskopija razreši zarastline. Sluznica pa mora prerasti celo maternično votlino, kar se ne zgodi vedno. Če ni dovilj kvalitene sluznice, ni možna vgnezditev oplojenega jajca.
Prim. dr. Vasilij Cerar, dr. med., 28.06.2009

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Arašidi

Imate radi oreščke?

Uporabne povezave