23.07.2018
LJ
26° / 16°
Marihuana Lahko konoplja izboljša imunski sistem in zdravi raka? Joga Joga za dobro jutro Zob Zobozdravnik razkril živila, ki uničujejo naše zobe Kevin Ko se zdravnik odloči za spremembo ...
Jure Šubic

Prim. Jurij Šubic, dr. med.

Diabetolog in endokrinolog, katerega ožje delovno področje je diabetologija, problematika osteoporoze in nadledvičnic.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

danes sem prejela izvide...

Ključne besede: policistični ovariji menstrualne motnje

Simptomi: Amenoreja (Izostanek menstruacije)

Deli telesa: SPOLNI ORGANI

Vprašanje: Pozdravljeni, danes sem prejela sledeče izvide: TSH...1.761 prolaktin...5.86 17OH progesteron...5.21 LH...35.7 FSH...3.99 Serumski androgeni: DHEA-S, celokupni in prosti testosteron so v mejah normale, androstendion pa je na zgornji meji normalnih vrednosti (10.7). S-železo (III)...8.6 (L) Sedaj pa bi prosila čelahko malo komentirate moje izvide-predvsem me zanima če izvidi potrdijo PCOs? V upanju na vaš odgovor, vas lepo pozdravljam!
Odgovor: Lep pozdrav! Spet odgovarjam z zamudo zaradi poletja oziroma dopusta. Danes sem začel spet z rednim delom in upam, da bom kmalu uspel odg Za diagnozo policističnih ovarijev je pomemben tudi Uz izvid jajčnikovovoriti na vaše in druga vprašanja.. Vaši izvidi, ki ste jih naštela niso izrazito patološki in sami zase ne dajejo jasne slik. Za diagnozo policističnih ovarijev je pomemben še UZ izvid jajčnikov, pomembni podatki, ki mi manjkajo so še vaša višina, teža, kakšen je vaš menstrualni ciklus, ali se je vaša poraslost spremenila, ali imate kakšne težave s kožo... Z uporabo podatkov, ki jih navajate bi rekel, da je PCO možen. Še enkrat se vam opravičujem za pozen odgovor, kivas, tako mislim, ne bo zadovoljil. Postaviti diagnoze s pomočjo izvidov hormonov, katerih koncentracije se spreminjajo v toku menstrualnega ciklusa in na katerih koncentracijo vplivajo še številni drugi dejavniuki je težko in varljivo.
Prim. Jurij Šubic, dr. med., 10.08.2009

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Joga

Ste že kdaj vadili jogo?

Uporabne povezave