28.11.2015
LJ
/ 1°
Spanje Pomembno odkritje o spanju Oči Imate dioptrijo nad minus devet? Tako se je lahko za vedno znebite Pinceta 9 stvari, ki jih ne smete nikoli, ampak res nikoli deliti! Lizzie Zaradi nje je preživelo 5 ljudi
Nataša Požar

Nataša Požar, dr. med.

Anesteziologinja in reanimatologinja, ki opravlja splošno in regionalno anestezijo pri kirurških posegih, epiduralno analgezijo pri porodih in intenzivno zdravljenje poškodovancev in kirurških bolnikov.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

Marihuana in anestezija

Ključne besede: marihuana anestezija

Simptomi:

Deli telesa:

Vprašanje: Menite da je 16 dni pred opreracijski posegom, ne kaditi marihuane zadostno, da anestezija uspešno prime ter ob visokem pulzu ne povzroči nezaželjenih posledic? Hvala, LP!
Odgovor: Redni uživalec marihuane ima pogosto vneto grlo, pestita ga bronhitis in kašelj, globoko inhaliranje pa resno poškoduje pljuča. Ljubitelj marihuane se ne brani tobaka, alkohola in drugih razpoloženjskih sredstev. Sklepam, da sem prav vam že odgovarjala. Verjetno ste dobro seznanjeni z pshotropnim delovanjem marihuane, z razvojem psihične odvisnosti, vendar se vam le to ne zdi problematično. Neželjene posledice vam povzroča samo kajenje marihuane in eventuelno konzumiranje alkohola in tobaka, lahko imate oslabljen imunski sistem, okvarjena jetra...., česar v 16 dneh ne boste pozdravili. Svetujem vam resen razmislek o odvajanju od kajenja marihuane, kar se tiče operativnega posega vam svetujem preoperativni pregled v anesteziološki ambulanti in v odsotnosti ostalih bolezenskih stanj boste varno prestal planiran operativni poseg in anestezijo. Lep pozdrav!
Nataša Požar, dr. med., 21.08.2009

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Kava

Koliko skodelic kave spijete na dan?

Uporabne povezave

  • slabost

    metuljcica1234: Zdravo! Vprašala bi samo, kako naj preprečim t...
  • erekcija

    Narcissa: Če se ne počutiš moškega, te zafrkava psiha. I...
  • Ingvar in oseba z Hemofilijo

    Narcissa: Na internetu ne piše nič posebnega, edino nekje...