24.09.2018
LJ
17° / 12°
Rak dojke Novo odkritje na področju zdravljenja raka dojke Kava Namesto sladkorja v kavo dodajte to Hrbet Odlične vaje, če se spopadate z bolečinami v hrbtu Madeline Stuart Poglejte prvo manekenko z Downovim sindromom
Nataša Požar

Nataša Požar, dr. med.

Anesteziologinja in reanimatologinja, ki opravlja splošno in regionalno anestezijo pri kirurških posegih, epiduralno analgezijo pri porodih in intenzivno zdravljenje poškodovancev in kirurških bolnikov.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

Izguba spomina pred operacijo

Ključne besede: premedikacija retrogradna amnezija

Simptomi:

Deli telesa:

Vprašanje: Pozdravljeni..Stara sme 16 let in sem imela operacijo kolena oz. denervacijo pereneusa. Je možno da se nekaterih dokogdkov ne spominjaš po operaciji(tistih ki so se dogajali npr. 48 ur pred operacijo?) Hvala lepa za odgovor LP.
Odgovor: Pozdravljeni! Pred operativnim posegom običajno predpišemo zdravila za pomiritev. To imenujemo premedikacija. Eno od zdravil, ki se uporablja v ta namen lahko povzroča retrogradno amnezijo, se pravi to da se ne spomnite, kaj se je dogajalo v času pred operacijo. Upam, da sem razjasnila vašo dilemo. Lep pozdrav!
Nataša Požar, dr. med., 21.03.2010

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Gobe

Radi nabirate gobe?

Uporabne povezave