15.12.2018
LJ
/ -1°
Piškoti Preprost način, da se med prazniki ne zredite Kivi Zakaj bi morali v tem času uživati ta sadež? Družinski konflikti Bi se najraje izognili družinskim srečanjem? Debelost Poglejte jo danes, ko ima 58 kilogramov manj
Nataša Požar

Nataša Požar, dr. med.

Anesteziologinja in reanimatologinja, ki opravlja splošno in regionalno anestezijo pri kirurških posegih, epiduralno analgezijo pri porodih in intenzivno zdravljenje poškodovancev in kirurških bolnikov.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

Vnetno degenerativne spremembe po sklepih

Ključne besede: vnetno degenerativne spremembe

Simptomi:

Deli telesa:

Vprašanje: Spoštovana dr. Izvid scintigrafije skeleta je pokazal vnetno-degenerativne spremembe v kolčnem sklepu ter obeh sternoklavikularnih sklepih,da pa aktivnega procesa v skeletu ni.Moja osebna dr. me je poslala v protibolečinsko amb.v Lj .Prosim,če mi lahko vsaj malo razložite kaj povzroča vnetne spremembe,kako se to zdravi,zakaj me je dr, napotila v protibolečinsko amb.Imam slabo počutje že kar nekaj časa in pekočebolečine v hrbtu točkovno in rebra spredaj.Bolijo me tudi noge in roke kot,da so olesenele.Za odgovor se vam lepo zahvaljujem in lp Da še dodam,da sem od lanskega junija opravila uz trebuha,kolonoskopijo,gastroskopijo,mamografijo,ginekološki pregled ščitnico,uz toraxa,bila sem na hematološki zaradi znižanih igG,ki pa so mi na hematološki decembra ponovno pregledali in sem imela minimalno znižane na 6,35,ponovno letos marca uz trebuha.Vsi izvidi so o.k. mene pa boli.
Odgovor: Pozdravljeni! Vaše vprašanje sem želela prenesti na strokovnjaka, ki bi bil bolj kompetenten za vaše težave, kot verjetno anesteziolog. Namreč, menim da bi bilo dobro, če bi obiskala revmatologa, pa ga med naštetimi nisem našla. Niste sicer navedla vaše starosti, glede na opis težav gre pri vas verjetno za določeno revmatološko obolenje. Terapija v protibolečinski ambulanti bo vsekakor dobrodošla, ker gre za kronične bolečine, svetujem pa vam, da prosite svojo zdravnico, da vas napoti še v revmatološko ambulanto. Lepo vas pozdravljam!
Nataša Požar, dr. med., 01.05.2010

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Ingver

Ali v kuhinji uporabljate ingver?

Uporabne povezave