24.09.2018
LJ
17° / 12°
Rak dojke Novo odkritje na področju zdravljenja raka dojke Kava Namesto sladkorja v kavo dodajte to Hrbet Odlične vaje, če se spopadate z bolečinami v hrbtu Madeline Stuart Poglejte prvo manekenko z Downovim sindromom
Nataša Požar

Nataša Požar, dr. med.

Anesteziologinja in reanimatologinja, ki opravlja splošno in regionalno anestezijo pri kirurških posegih, epiduralno analgezijo pri porodih in intenzivno zdravljenje poškodovancev in kirurških bolnikov.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

Izguba spomina po operaciji

Ključne besede: dezorjentacija

Simptomi:

Deli telesa:

Vprašanje: Pozdravljeni Mene pa zanima, kako dolgo lahko traja izguba spomina po operaciji, in sicer za starejšo gospo (skoraj 80 let). Trenutno se namreč niti ne zaveda, da je v bolnišnici, od operacije pa sta minila že dva dneva. Najlepša hvala za odgovor!
Odgovor: Pozdravljeni, niste navedli za kakšen operativni poseg je šlo, kakšno je bolničino splošno stanje, spremljajoče bolezni, kako dolgo je trajala operacija. Vse to namreč vpliva na pooperativni potek. Pri starejših ljudeh ni redek pojav , da že ob spremembi okolja, še bolj pa ob stresu, kar operacija vsekakor je, pride do nemira, dezorjentacije, tudi stanja podobnega deliriju, ki ga srečujemo pri odtegnitvi alkohola pri kroničnih alkoholih ali odtegnitvi droge pri narkomanih. Čas trajanja te dezorjentacije je različen, običajno traja nekaj dni, najbolj pomaga domače okolje, če zdravstveno stanje bolnika seveda dovoljuje odpust iz bolnišnice, pri hujših oblikah nemira pa bolniki dobijo zdravila, ki nemir in dezorjentacijo nekoliko omilijo. Lepo vas pozdravljam!
Nataša Požar, dr. med., 01.05.2010

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Gobe

Radi nabirate gobe?

Uporabne povezave