15.12.2018
LJ
/ -1°
Piškoti Preprost način, da se med prazniki ne zredite Kivi Zakaj bi morali v tem času uživati ta sadež? Družinski konflikti Bi se najraje izognili družinskim srečanjem? Debelost Poglejte jo danes, ko ima 58 kilogramov manj
Nataša Požar

Nataša Požar, dr. med.

Anesteziologinja in reanimatologinja, ki opravlja splošno in regionalno anestezijo pri kirurških posegih, epiduralno analgezijo pri porodih in intenzivno zdravljenje poškodovancev in kirurških bolnikov.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

Propranolol in epiduralna analgezija pri porodu

Ključne besede: propranolol

Simptomi:

Deli telesa:

Vprašanje: Spoštovani. Zanima me naslednje: Zaradi tahikardije se zdravim z zdravilom propranolol in sicer 1/4-1/2 tab./dan. sedaj sem noseča, nameravam roditi s pomočjo epiduralne analgezije. zanima me vpliv omenjenih tablet na potek poroda z epiduralno, ali je sploh mogoč. drugače se počutim dobro, s strani srca nimam problemov, ekg opravljam cca na 2 leti, v zadnjem času pa nisem bila pri kardiologu ali mi svetujete obisk pri njem?
Odgovor: Zdravilo propranolol ne bo vplivalo na potek poroda z epiduralno analgezijo. Kar se tiče obiska kardiologa vam bo najbolje svetoval ginekolog ki vodi vašo nosečnost. Lepo vas pozdravljam!
Nataša Požar, dr. med., 01.05.2010

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Ingver

Ali v kuhinji uporabljate ingver?

Uporabne povezave