21.01.2018
LJ
10° / -1°
Menstruacija 10 stanj, ki lahko povzročijo težave z menstruacijo Trebuh To je najboljši način za kurjenje maščob na trebuhu, pravijo znanstveniki Paradontoza Bolezen dlesni lahko povzroča enega najbolj smrtonosnih rakov Spolnost Zobozdravniki bi vas kmalu lahko pričeli spraševati o vašem spolnem življenju. Preverite zakaj!
Nadja Ružić Medvešček

Nadja Ružič Medvešček, dr. med.

Internistka kardiologinja, ki se ukvarja z diagnostiko in zdravljenjem srčnih bolezni.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

Kardialna sinkopa in preiskave

Ključne besede: kardialna sinkopa diagnostične preiskave

Simptomi:

Deli telesa: SRCE, KRI, OŽILJE

Vprašanje: Spoštovani, imam dve vprašanji. Kaj je kardialna sinkopa in kakšna preiskava je potrebna da se postavi ali ovrže to diagnozo. Hvala za odgovor, Lea.
Odgovor: Spoštovani, Sinkopa je kratkotrajna izguba zavesti. Če je vzrok sinkopi v boleznih srca in žilja, govorimo o kardialni sinkopi. Pri sinkopah moramo bolnika natančno izprašati o okoliščinah nastopa sinkope, trajanju, morebitnih poškodbah, itd. Potreben je tudi natančen pregled. Zdravnik se odloči običajno za naslednje preiskave, s katerimi opredeli sinkopo: UZ preiskavo srca, Holter monitorizacijo (večurno spremljanje EKG), obremenitveno testiranje, test z nagibno mizo, včasih še za dodatne nevrološke preiskave. Vedno ni moč opredeliti vzroka. Lep pozdrav
Nadja Ružič Medvešček, dr. med., 29.07.2010

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Nespečnost

Ste se kdaj spopadali z nespečnostjo?

Uporabne povezave