17.11.2018
LJ
/ 2°
Sok Če hujšate, ne bi smeli piti sokov Paradižnik Katero zelenjavo je bolj zdravo jesti skuhano? Trebuh To pomaga izgubiti maščobo na trebuhu Barack in Michelle Obama Michelle Obama razkrila podrobnost iz njunega zakona
Nadja Ružić Medvešček

Nadja Ružič Medvešček, dr. med.

Internistka kardiologinja, ki se ukvarja z diagnostiko in zdravljenjem srčnih bolezni.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

Kardialna sinkopa in preiskave

Ključne besede: kardialna sinkopa diagnostične preiskave

Simptomi:

Deli telesa: SRCE, KRI, OŽILJE

Vprašanje: Spoštovani, imam dve vprašanji. Kaj je kardialna sinkopa in kakšna preiskava je potrebna da se postavi ali ovrže to diagnozo. Hvala za odgovor, Lea.
Odgovor: Spoštovani, Sinkopa je kratkotrajna izguba zavesti. Če je vzrok sinkopi v boleznih srca in žilja, govorimo o kardialni sinkopi. Pri sinkopah moramo bolnika natančno izprašati o okoliščinah nastopa sinkope, trajanju, morebitnih poškodbah, itd. Potreben je tudi natančen pregled. Zdravnik se odloči običajno za naslednje preiskave, s katerimi opredeli sinkopo: UZ preiskavo srca, Holter monitorizacijo (večurno spremljanje EKG), obremenitveno testiranje, test z nagibno mizo, včasih še za dodatne nevrološke preiskave. Vedno ni moč opredeliti vzroka. Lep pozdrav
Nadja Ružič Medvešček, dr. med., 29.07.2010

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Paradižnik

Ste vedeli, da je določena zelenjava celo bolj zdrava skuhana?

Uporabne povezave