21.09.2018
LJ
28° / 13°
Možgani Nevrolog svetuje, kako upočasnimo staranje Telefon Kaj se zgodi, ko ves čas gledate v telefon? Česen Naturopatski nasveti za lažji prehod v jesen Vitiligo 'Mislil sem, da je moja koža prekletstvo, sedaj vem, da je dar'
Nadja Ružić Medvešček

Nadja Ružič Medvešček, dr. med.

Internistka kardiologinja, ki se ukvarja z diagnostiko in zdravljenjem srčnih bolezni.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

Razbijanje in tresenje srca ob zbujanju

Ključne besede: razbijanje tresenje srca zbujanje

Simptomi:

Deli telesa:

Vprašanje: Pozdravljeni! Dogaja se mi, da mi ob popoldanskem počitku oz. spancu, tik pred prebujanjem, zacne srce pospešeno razbijati. Bolj kot razbijanje, je to občutek tresenja, ki traja cca. 2 min. dokler nisem popolnoma zbujena. Kot omenjeno, se mi to dogaja le ob počitkih in ne zjutraj. EKG sem že opravila, vendar ne kaže nobenih napak. Hvala lepa za nasvet. lep pozdrav, Sanja (30 let)
Odgovor: Spoštovani, Svetujem, da vas osebni zdravnik pošlje na Holter monitorizacijo (24 urno snemanje EKGja). Svetujem tudi, da opravite ehokardiografsko preiskavo (UZ srca). Če bosta preiskavi normalni, se ne vznemirjajte. Morda ležete preveč hitro po hranjenju in so težave povezane z refluksno boleznijo. Lep pozdrav
Nadja Ružič Medvešček, dr. med., 16.07.2010

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Gobe

Radi nabirate gobe?

Uporabne povezave