15.12.2018
LJ
/ -1°
Piškoti Preprost način, da se med prazniki ne zredite Kivi Zakaj bi morali v tem času uživati ta sadež? Družinski konflikti Bi se najraje izognili družinskim srečanjem? Debelost Poglejte jo danes, ko ima 58 kilogramov manj
Tatjana Puc Kous

Tatjana Puc Kous, dr. med.

Gastroenterologinja, ki se že več kot 20 let ukvarja z zdravljenjem bolezni prebavil in jeter odraslih. Trenutno je edina v Sloveniji, ki opravlja 24-urno meritev kislosti v želodcu pri odraslih in vstavlja silikonske želodčne balone za hujšanje.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

komplicirnai hemeroidi

Ključne besede: operativni poseg

Simptomi:

Deli telesa:

Vprašanje: Spoštovani Star sem 42 let in imam prekomerno težo ( cca 40 kg ). Zdravim se za sladkorno boleznijo tipa 2 ( 2x 1 tabletko ) in hipertenzijo. Pred dvema letoma sem bil pri proktologu( Zdrav splet MB ) in je ugotovil analno fisuro in kožno gubo. Dobil sem mazilo nitroglicerin in težave so pačsi izvenele Pred več kot tremi meseci pa so se pojavile močne bolečine pri odvajanju blata ki je bolj kompaktne forme. Pri odvajanju opažam skoz kri na papirju včasih tudi v školki. Po tem mi rit prav utripa in je vroča od bolečine. Zdravnica je pogledala zadevo in je rekla da so hemoroidi , ter me napotila k proktologu ki ga imam 2. avgusta. Zanima me če se zadeva lahko vleče več mesecev ali do mojega pregleda. Sem drugače pod redno kontrolo gatsroenterologa ( dr. Pintara ). Koloskopijo sem imel pred letom in pol in jo imam ponovno-kontrolno leta 2014. Boli me tudi ko sedim, če ležim ne razen pri kakšni kretnji ko se anus razpre. natipam si sam tudi tri fižolčke nekako na prvem do drugem cm v anusu. Če si namažem z mazilom za hemeroide potem me v notranjosti peče. Prav tako me boli na otip v notranjosti danke. Prosim za vaš odgovor.
Odgovor: Zelod obro bi bilo da se operirate hemeroide in da vam predpišejo drugo vrsto zdravil do operacije pa pomagajo tudi Detralex tablete ki jih po navodilih uživajte po obroku in Faktu svečke ter krema. Verjetno ap ne bo šlo brez operacije
Tatjana Puc Kous, dr. med., 05.09.2010

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Ingver

Ali v kuhinji uporabljate ingver?

Uporabne povezave