17.11.2018
LJ
/ 2°
Sok Če hujšate, ne bi smeli piti sokov Paradižnik Katero zelenjavo je bolj zdravo jesti skuhano? Trebuh To pomaga izgubiti maščobo na trebuhu Barack in Michelle Obama Michelle Obama razkrila podrobnost iz njunega zakona
Nadja Ružić Medvešček

Nadja Ružič Medvešček, dr. med.

Internistka kardiologinja, ki se ukvarja z diagnostiko in zdravljenjem srčnih bolezni.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

Minimalna insuficienca mitralne in trikuspidalne zaklopke

Ključne besede: insuficienca zaklopk antibiotiki napredovanje bolezni

Simptomi:

Deli telesa: SRCE, KRI, OŽILJE

Vprašanje: Pozdravljeni! Stara sem 44 let. Zaradi nenadnega pojava ekstrasistol, ki so neprekinjeno trajale 4 dni, sem se odločila za pregled srca z UZ. Izvid je, po besedah dr. ok, razen minimalne insuficience mitralne in trikuspidalne zaklopke. Zanima me naslednje: - ali ta insuficienca nujno napreduje, kako hitro se to navadno dogaja?Vodi to nujno v operacijo? -čaka me manjši ginekološki poseg(odstranitev polipa):predstavlja narkoza zame kako posebno tveganje? moram preventivno jemati antibiotik?Kaj pa pri zobozdravniku? Hvala vam za vaš odgovor!
Odgovor: Spoštovani, Minimalna insuficienca (zaklopke ne tesnijo 100%) zaklopk je normalno stanje in ne bolezen. Zato ne potrebujete antibiotikov pred posegi, vaša ogroženost pri operativnem posegu je enaka ogroženosti drugih zdravih ljudi. Kaj je bil vzrok nekajdnevni aritmiji pa iz podatkov, ki ste jih navedla, ni moč zaključiti. Lep pozdrav
Nadja Ružič Medvešček, dr. med., 29.07.2010

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Paradižnik

Ste vedeli, da je določena zelenjava celo bolj zdrava skuhana?

Uporabne povezave