15.12.2018
LJ
/ -1°
Piškoti Preprost način, da se med prazniki ne zredite Kivi Zakaj bi morali v tem času uživati ta sadež? Družinski konflikti Bi se najraje izognili družinskim srečanjem? Debelost Poglejte jo danes, ko ima 58 kilogramov manj
Tatjana Puc Kous

Tatjana Puc Kous, dr. med.

Gastroenterologinja, ki se že več kot 20 let ukvarja z zdravljenjem bolezni prebavil in jeter odraslih. Trenutno je edina v Sloveniji, ki opravlja 24-urno meritev kislosti v želodcu pri odraslih in vstavlja silikonske želodčne balone za hujšanje.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

bolečine in svetla jetra

Ključne besede: steatoza jeter

Simptomi:

Deli telesa:

Vprašanje: UZ preiskava abdomna! Spoštovani, prosim za nasvet, odgovor. Imam konstantne bolečine v zg. desnem delu trebuha, kot da me tišči pod rebri. 2 - 3x sem imel tudi močnejše bolečine s prisotno slabostjo, brez bruhanja in prebavnimi motnjami. Opravil sem ultrazvočne preiskave s sumom na žolčne kamne. Ugotovljena so nekoliko svetlejša in povečana jetra v vseh parametrih. Navedena diagnoza je svetlejši jetrni parenhim in povečana jetra. Ostali organi (žolčnik, tr. slinavka, vranica in ledvica) so brez posebnosti. Star sem 48 let, močnejše postave, redni kadilec, alkohola ne konzumiram. Prosim za nasvet, kako odpraviti težave. Prebral sem tudi postopek čiščenja jeter, ali to lahko kaj koristi. Pozdrav!
Odgovor: Odgovarjam pozno, ker sem bialodstona, imela selitev in bila bolna Upam,d a so se težave pomirile. preberite v mojih odgovorih vse kar je v zvezi z bolečinami v epihastriju, refluksom in je potrebno upoštevati dieto, ki je pri mojem linku predstavitve. Potrebna bo gastroskopija . Steatoza jeter govori za nalaganje maščob v jetrih. preberite vse moje odgovre , kjer je omenjena steatoza jeter. Očiščenje nič ne pomaga. Zamaščenost ostane, kontrolirajte si jetrne terste če so patološki je potrebna nadlajna diagnostika. Sicer pa ne in samo diata.
Tatjana Puc Kous, dr. med., 05.09.2010

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Ingver

Ali v kuhinji uporabljate ingver?

Uporabne povezave