15.12.2018
LJ
/ -1°
Piškoti Preprost način, da se med prazniki ne zredite Kivi Zakaj bi morali v tem času uživati ta sadež? Družinski konflikti Bi se najraje izognili družinskim srečanjem? Debelost Poglejte jo danes, ko ima 58 kilogramov manj
Nataša Požar

Nataša Požar, dr. med.

Anesteziologinja in reanimatologinja, ki opravlja splošno in regionalno anestezijo pri kirurških posegih, epiduralno analgezijo pri porodih in intenzivno zdravljenje poškodovancev in kirurških bolnikov.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

Alerija in epiduralna analgezija

Ključne besede: Naklofen, epiduralna analgezija

Simptomi:

Deli telesa:

Vprašanje: Spoštovani! Ker se mi bliža porod in se zanimam za epiduralno analgezijo, me zanima naslednje. Ko sem enkrat po Naklofenu zaotekla in po injekciji naklofena v bolnici bila vsa v izpuščajih, sem šla na testiranje na Golnik, vendar mi testiranja niso opravili, samo odredili "CAVE NAKLOFEN" in dejali naj se ga izogibam. Ali lahko kljub temu med porodom prejmem epiduralno analgezijo? Ima Naklofen kakšno povezavo? Hvala za odgovor in lep pozdrav.
Odgovor: Verjetno sem z odgovorom že zamudila, kljub temu, če ste alergična na Naklofen lahko prejmete epiduralno analgezijo pri porodu. Srečno!
Nataša Požar, dr. med., 23.11.2010

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Ingver

Ali v kuhinji uporabljate ingver?

Uporabne povezave