18.01.2019
LJ
/ 4°
Afte Hitra pomoč, ko se pojavijo afte Pozabljivost Bi prepoznali prve znake Alzheimerjeve bolezni? Možganska kap Nekateri ne vedo, da imajo večje tveganje za kap Fant Zmagoviti ples po zdravljenju, ki je obkrožil svet
Uroš Ahčan

Prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med.

Kirurg, ki se ukvarja s plastično, rekonstrukcijsko in estetsko kirurgijo ter z zdravljenjem opeklin.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

Presaditev trepalnic

Ključne besede: brazgotina

Simptomi:

Deli telesa:

Vprašanje: Pozdravljeni! Pred 17 leti (1993), ko sem bila čez nekaj dni stara 8 let, me je v levo oko ugriznil domači lovski pes in mi odgriznil polovico leve trepalnice. Leta 2002 sem bila v Mariboru na lepotni operaciji levega očesa. Iz leve obrvi so mi vzeli nekaj obvi in mi vstavili v veko, tam kje nimam trpalnic. čez nekaj časa sem šla v mb na pregled in so mi rekli, da operacija ni uspela, ker nimam prekrvavitve v levi veki. Zanima me, še obstaja kakšna lepotna operacija za vsaditev trepalnic? Hvala za odgovor!
Odgovor: Spoštovani, majhna uspešnost posega je posledica slabše prekrvitve brazgotinskega tkiva, ki je ostalo po poškodbi. Le na osnovi pregleda ali fotografij, bi vam lahko svetoval za morebitni drugačen poseg. Zavedati pa se je potrebno, da z nobenim od posegov ne bi popolnoma povrnili stanja pred poškodbo. lep dan Au
Prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med., 12.02.2012

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Prehlad

Se vas loteva prehlad?

Uporabne povezave