15.11.2018
LJ
12° / 8°
Kap 10 znakov kapi, ki jih morate poznati Avokado 7 preprostih in zdravih zajtrkov z malo kalorijami Par To bo pomagalo po prepiru s partnerjem Belinda Danes je neprepoznavna ...
Nataša Požar

Nataša Požar, dr. med.

Anesteziologinja in reanimatologinja, ki opravlja splošno in regionalno anestezijo pri kirurških posegih, epiduralno analgezijo pri porodih in intenzivno zdravljenje poškodovancev in kirurških bolnikov.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

Odstranitev nosnih polipov v anesteziji

Ključne besede: alergija, nosni polipi, aspirin

Simptomi:

Deli telesa: NOS

Vprašanje: Pozdravljeni! V naslednjem letu imam termin za operativni poseg v splošni anesteziji, in sicer odstranitev nosnih polipov. Pred leti sem imela podoben poseg v lokalni anesteziji. Tokrat so mi brez obrazložitve določili splošno anestezijo. Pred kratkim mi je bila postavljena diagnoza Widalova bolezen. Alergična sem na Aspirin in Nalgesin. Zanima me, ali je vrsta anestezije odvisna v mojem primeru od navedene diagnoze in alergije, ter ali so zaradi tega pogostejši zapleti v zvezi z anestezijo. Hvala in lep pozdrav, Nataša
Odgovor: Upam, da z odgovorom nisem prepozna. Anestezija v vašem primeru je odvisna od operativnega posega, ne pa vaših diagnoz. Glede na to, da boste anesteziologa opozorili na vašo bolezen in alergijo se verjetnost zapletov v zvezi z anestezijo ne bo povečala. Lep pozdrav!
Nataša Požar, dr. med., 24.07.2011

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Paradižnik

Ste vedeli, da je določena zelenjava celo bolj zdrava skuhana?

Uporabne povezave