23.07.2018
LJ
27° / 16°
Mediteranska prehrana Že veste, kako vam lahko pomaga? Opekline Preverite, ali vas sončna krema dovolj ščiti Ura Jejte večerjo pred to uro in zmanjšajte tveganje za raka Joanne Peters Ima 42 let in je videti bolje kot kdaj koli
Nataša Požar

Nataša Požar, dr. med.

Anesteziologinja in reanimatologinja, ki opravlja splošno in regionalno anestezijo pri kirurških posegih, epiduralno analgezijo pri porodih in intenzivno zdravljenje poškodovancev in kirurških bolnikov.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

Povišan očesni pritisk med laparoskopsko operacijo

Ključne besede: očesni pritisk, laparoskopija

Simptomi: Glavkom

Deli telesa: OČI

Vprašanje: Pozdravljeni! Stara sem 37 let in sem pred petimi tedni imela operacijo, lap.cholecystectomio. Zanima me, če je možno, da se mi je vid kar naenkrat poslabšal in ali se bo čez čas popravil. Naj vam še povem, da je v družini prisoten povečan očesni pritisk in zato letno hodim na kontrolo. Očesni pritisk je bil zaenkrat še v mejah normale 20 mmHg. Je potrebno, da grem ponovno na kontrolo k okulistu? Hvala za odgovor in lep pozdrav.
Odgovor: Če se vam je povečal očesni pritisk, je prav da se odpravite na pregled k okulistu. Kar se tiče laparoskopske operacije je res, da se pri taki vrsti operativnega posega poviša tlak v trebušni votlini, pogosto imamo težave z visokim ali nizkim krvnim tloakom med operativnim posegom, torej bi bilo možno, da bi se povišal tudi intrakranialni tlak in s tem očesni pritisk, neposredne povezanosti med anestezijo in povišanim očesnim pritiskom pa ni. Upam, da ste v tem času že obiskali okulista in vas lepo pozdravljam.
Nataša Požar, dr. med., 24.07.2011

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Opeklina

Vam je letos že opeklo kožo?

Uporabne povezave