16.01.2019
LJ
/ -1°
Zožanje Pogosta navada, ki za 35 odstotkov poveča tveganje za bolezen srca Granatno jabolko Poglejte, kako elegantno olupiti granatno jabolko Limonada Pijte limonin sok, če se spopadate s temi težavami Camilla Razkrila 7 preprostih korakov, s katerimi lahko preoblikujete svoje telo
Boštjan Meh

Boštjan Meh, dr. med.

Oftalmolog, ki zdravi očesne bolezni, se ukvarja z očesno kirurgijo, še posebej z operacijami sive mrene.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

Vidno polje

Ključne besede: izpadi

Simptomi:

Deli telesa: OČI

Vprašanje: Pozdravljeni, Prosim za pomoč pri razlagi izvida zdravniškega pregleda (vidno polje). [b]Moja diagnoza je: Campus po Goldmanu:[/b] [b]Do:[/b] TT/1 ostanek centralnega vida 5 st. TT/2 ostanek vida manj kot 10 st. TT/3 ostanek vida 10 st. TT/4 ostanek vida med 15 in 20 st. vidnega polja. [b]Lo[/b]: TT/1 ostanek centralnega vida 5 st. TT/2 ostanek vida do 10 st. TT/3 med 10 in 20 st. TT/4 med 20 in 25 st. vidnega polja. Diagnoza: izpadi vidnega polja, Nystagmus horis. et rotatorius ou, POAG. Zanima me, kolikšen procent vida imam glede na zgornjo diagnozo. Najlepše se vam zahvaljujem za odgovor! Ina
Odgovor: Spoštovani, izvid govoru o stanju vašega vidnega polja ob različnih svetlobnih stimulusih na Goldmannovem perimetru, napravi za preiskavo vidnega polja, po t.i. kinetični metodi. V vašem primeru gre očitno za izpade, kar je navedeno tudi v diagnozi. Sicer pa diagnoza govori, da imate primarni glavkom (zeleno mreno) z odprtim zakotjem, ki je verjetno kriv za izpade v vidnem polju in nistagmus- nehotene gibe oči, verjetno prirojene. Odstotek vida pa v podatkih, ki ste jih napisala ni naveden in se ne da sklepati iz diagnoze. Lep pozdrav!
Boštjan Meh, dr. med., 27.02.2011

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Cimet

Imate radi cimet?

Uporabne povezave