16.01.2019
LJ
/ -1°
Zožanje Pogosta navada, ki za 35 odstotkov poveča tveganje za bolezen srca Granatno jabolko Poglejte, kako elegantno olupiti granatno jabolko Limonada Pijte limonin sok, če se spopadate s temi težavami Camilla Razkrila 7 preprostih korakov, s katerimi lahko preoblikujete svoje telo
Boštjan Meh

Boštjan Meh, dr. med.

Oftalmolog, ki zdravi očesne bolezni, se ukvarja z očesno kirurgijo, še posebej z operacijami sive mrene.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

Operacija kratkovidnosti

Ključne besede: kapsulotomija

Simptomi:

Deli telesa: OČI

Vprašanje: Pozdravljeni! Imel sem operacijo oči , ker sem imel visoko kratkovidnost (-18) z vstavitvijo leč ! Po operaciji se mi je čez kako leto na lečah nabrala neka snoiv , ki so mi jo odstranil z laserjem ! Na enem očesu je poseg uspel dobro , na enem pa imam sedaj v centru še nekaj snovi ki se občasno odpelje stran večinoma pa me zelo moti ker vidim zamegljeno !Zanima me če se da to še kako odstranit , ker imam težave pri delu nin branju ter ostalih stvareh , pa tudi drugo oko je zaradi tega bolj obremenjeno !Hvala za odgovor!!!
Odgovor: Spoštovani, po vstavitvi leče v lečno vrečko ta pogosto pomotni in je potrebno narediti poseg, ki ga imenujemo laserska kapsulotomija. S posegom odstranimo motno ovojnico, delci ovojnice pa se potem potopijo v steklovino. Steklovina je običajno prozorna, delci ovojnice pa so motni in ko sedaj plavajo po steklovini, jih vi vidite kot plavajoče motnjave. Poseg, ki bi vam pri tej težavi lahko pomagal, se imenuje laserska vitreoliza in je o njem v tej rubriki nekaj že napisanega. Obremenitve drugega očesa to vničemer ne spremeni. Lep pozdrav!
Boštjan Meh, dr. med., 27.03.2011

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Cimet

Imate radi cimet?

Uporabne povezave