09.12.2018
LJ
/ -0°
Srce Kaj o vas pove hoja po stopnicah? Tofu Živilo, ki pomaga preprečiti kap Sreča 7 stvari, ki jih najsrečnejši pari delajo drug za drugega kašelj Poglejte redek krvni strdek, ki ga je izkašljal moški
Jure Šubic

Prim. Jurij Šubic, dr. med.

Diabetolog in endokrinolog, katerega ožje delovno področje je diabetologija, problematika osteoporoze in nadledvičnic.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

Telesna aktivnost

Ključne besede: telesna aktivnost

Simptomi:

Deli telesa:

Vprašanje: Lep pozdrav. Zanima me telesna aktivnost. Star sem 75 let. ITM = 21,5 - 22.5 kg/m2. Diabetes tip 2 brez zapletov. HbA1c = 5,1 - 5,6%. Brez zdravil. Prporočeno veliko gibanja. Vsaki dan hodim 1 - 1,5 ur višinske razlike 300 - 350m. Občasno delam na vrtu. Povsod čitam o potrebni vadbi 3 x tedensko. Ali naj še dodatno vadim in kako? Hvala za odgovor.
Odgovor: Lep pozdrav! Ob vašem vprašanju sem se spomnil na zgodbo iz ambulante. Zdravnik je bolniku, ki je imel nekoliko višji sladkor svetoval da vsak dan hodi vsaj eno uro. Bolnik je vprašal: "Je boljše da naredim to pred službo ali po njej?" Ko je zdravnik vprašal, zakaj ga to zanima, mu je bolnik odgovoril: "Jaz raznašam pošto po Pohorju in med delom ves čas hodim, ko končam z delom sem že utrujen". Vaši laboratorijski izvidi so zelo lepi, gibanja imate dovolj in kot nujo, obvezo si ni treba nalagati še več telesne dejavnosti. Če vas vadba veseli, pa lahko dodatno vadite. Lep dan!
Prim. Jurij Šubic, dr. med.,

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Ingver

Ali v kuhinji uporabljate ingver?

Uporabne povezave