20.10.2018
LJ
20° / 8°
Zdrava in nezdrava hrana To morate vedeti, če vam diagnozirajo diabetes Beljakovine in zdrave maščobe 3 načini, kako spodbudimo delovanje presnove Buče Poznate to neverjetno antioksidantno bombo? Motnje erekcije Moški, veste, kaj vse povzroča impotenco?
Boštjan Meh

Boštjan Meh, dr. med.

Oftalmolog, ki zdravi očesne bolezni, se ukvarja z očesno kirurgijo, še posebej z operacijami sive mrene.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

Slabši vid

Ključne besede: refrakcijska anomalija

Simptomi:

Deli telesa: OČI

Vprašanje: Pozdravljeni. Stara sem 19 let in sem v preteklih dneh opazila, da imam na levem očesu zamegljen vid. Na blizu vidim malo bolje, vendar ne vedno. Včasih vidim bolje, včasih slabše. Odkar pomnim, sem vedno na pregledih z levim očesom težje prebrala oddaljene črke. Zdaj pa je stvar še bolj izrazita. Zanima me, kaj bi lahko bilo narobe ? Jemljem tudi Rezochin tablete zaradi bolezni, ki naj bi ob jemanju teh zdravil opravljala okulistične preglede očesnega ozadja, jemljem jih tri mesece, ampak še nisem imela pregleda. Jemala sem jih tudi lani aprila in maja, opravila sem dva pregleda in ni bilo posebnosi. Precej časa sem tudi na računalniku, če mogoče tudi to kaj vpliva? Hvala in lep pozdrav
Odgovor: Spoštovana, najverjetneje gre za neke vrste refrakcijsko anomalijo, torej kratkovidnost ali astigmatizem, ob pregledu se bo to razkrilo. Mislim, da vaše težave niso povezane z resorchinom, saj so težave obstajale že prej, kot ste tudi napisala. Lep pozdrav!
Boštjan Meh, dr. med., 27.03.2011

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Tek

Ali tečete zunaj tudi v hladnih dneh?

Uporabne povezave