20.10.2018
LJ
20° / 8°
Zdrava in nezdrava hrana To morate vedeti, če vam diagnozirajo diabetes Beljakovine in zdrave maščobe 3 načini, kako spodbudimo delovanje presnove Buče Poznate to neverjetno antioksidantno bombo? Motnje erekcije Moški, veste, kaj vse povzroča impotenco?
Boštjan Meh

Boštjan Meh, dr. med.

Oftalmolog, ki zdravi očesne bolezni, se ukvarja z očesno kirurgijo, še posebej z operacijami sive mrene.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

Krvavitev na desnem očesu

Ključne besede: krvavitev

Simptomi:

Deli telesa: OČI

Vprašanje: Spoštovani, okulistka mi je na desnem očesu odkrila majhno krvavitev oz. povečano veno (nekaj takega, izvid je zelo zelo grdo napisan). Pravi da ni nič resnega, a da je to posledica nošenja kontaktnih leč. To se mi zdi čudno, saj leč ne nosim veliko, pred pregledom na katerem je ona to opazila pa jih nisem nosil eno leto. Sprašujem vas ali je to stanje mogoče posledica ginko bilobe, ki sem ga takrat jemal (prebral sem namreč, da lahko povzroči krvavitve)? Poleg tega bi vas vprašal tudi kako je sedaj z mojim nošenem leč (od vedno nosim samo enodnevne), sedaj bi mi namreč spet prav prišle pri kolesarjenju? hvala za odgovor
Odgovor: Spoštovani, za natančen odgovor bi moral vedeti v katerem delu očesa oz. v kateri strukturi naj bi bila krvavitev oz. povečana žila. Ker omenjate kontaktne leče, gre verjetno za veznico oziroma roženico. Menim, da stanje ni povezano z ginkom in da leče pri kolesarjenju lahko uporabljate naprej. Lep pozdrav!
Boštjan Meh, dr. med., 30.04.2011

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Tek

Ali tečete zunaj tudi v hladnih dneh?

Uporabne povezave