18.01.2019
LJ
/ 4°
Afte Hitra pomoč, ko se pojavijo afte Pozabljivost Bi prepoznali prve znake Alzheimerjeve bolezni? Možganska kap Nekateri ne vedo, da imajo večje tveganje za kap Fant Zmagoviti ples po zdravljenju, ki je obkrožil svet
Uroš Ahčan

Prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med.

Kirurg, ki se ukvarja s plastično, rekonstrukcijsko in estetsko kirurgijo ter z zdravljenjem opeklin.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

depilacija

Ključne besede: laser

Simptomi:

Deli telesa:

Vprašanje: Vidne sledi ran zaradi vraščenih dlačic Spoštovani! Stara sem 21 let in že vrsto let se na različne načine spopadam z dlačicami na nogah. Preizkusila sem depilacijske kreme, veet trakove, britvico in epilator vendar se dlačice vrnejo že po 2 dneh, večina pa jih je vraščenih. Dlačice so izredno temne z močnimi koreninami in tudi ko si jih obrijem so pod kožo še vedno vidne. Koža je po "posegu" otekla, zaradi vraščnih dlačic pa srbeča in se hitro vname kar pušča na moji koži grdo vidne ostanke ozdravljenih ranic, tako da je koža povsem lisasta. Želim si nositi kratke hlače, še posebej v tej poletni vročini, vendar moje noge izgledajo pregrdo in mi jemljejo samozavest. Kaj naj storim da se nekako koža povrne v prvotno stanje [brez sledov ranic] in kako naj odstranjujem dlačice v prihodnje, da se to nebi ponovilo?
Odgovor: Spštovana, svetujem vam lasersko depilacijo z Nd:Yag laserjem, ki selektivno odstrani dlačice, še zlasti ker so dlačice temne barve in drugi načini niso uspešni. Pravi meseci za lasersko zdravljenje pa so praviloma od oktobra do aprila. lep dan Au
Prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med., 12.02.2012

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Prehlad

Se vas loteva prehlad?

Uporabne povezave