24.09.2018
LJ
17° / 12°
Rak dojke Novo odkritje na področju zdravljenja raka dojke Kava Namesto sladkorja v kavo dodajte to Hrbet Odlične vaje, če se spopadate z bolečinami v hrbtu Madeline Stuart Poglejte prvo manekenko z Downovim sindromom
Nataša Požar

Nataša Požar, dr. med.

Anesteziologinja in reanimatologinja, ki opravlja splošno in regionalno anestezijo pri kirurških posegih, epiduralno analgezijo pri porodih in intenzivno zdravljenje poškodovancev in kirurških bolnikov.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

Pogoste anestezije pri otroku

Ključne besede: anestezija razvoj

Simptomi:

Deli telesa:

Vprašanje: Pozdravljena, imam otroka, ki je star 7 let. Od rojstva pa do danes je bil na raznoraznih operativnih posegih. Bilo jih je 14. Večina teh posegov je bila kratkih od 10 minut do pol ure (bronhoskopija, direktoskopija,...). Zanima me kako in koliko anestezija vpliva na otrokov razvoj in kjer se kažejo posledice anestezije. Hvala za vaš odgovor.
Odgovor: Sama anestezija, tako splošna, regionalna ali lokalna ne vpliva na otrokov razvoj. Ob pogostih hospitalizacijah, operacijah, anestezijah je otrok vsekakor pogosto v stresu, izven domačega okolja, strah ga je injekcij, kar lahko vpliva na otrokovo obnašanje dojemanje okolja, psihosocialni razvoj. Nekateri ljudje, pogosteje starejši po doljših operativnih posegih tožijo zaradi motenj spomina, njihovi svojci opažajo spremembo v obnašanju, kar je verjetno pripisati trajanju posega, spremljajočim boleznim, eventuelnim nihanjem krvnega tlaka med operacijo in anestezijo, kar najverjetneje pri vašem otroku, če je drugače zdrav in kratkih posegih ne pride v poštev. Lep pozdrav!
Nataša Požar, dr. med., 27.07.2011

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Gobe

Radi nabirate gobe?

Uporabne povezave