18.10.2018
LJ
21° / 11°
Buče Poznate to neverjetno antioksidantno bombo? Plank 3 načini, kako spodbudimo delovanje presnove Žalovanje Izguba ljubljene osebe - žalovanje je pomembno Holesterol Kako uspešno znižati holesterol?
Jure Šubic

Prim. Jurij Šubic, dr. med.

Diabetolog in endokrinolog, katerega ožje delovno področje je diabetologija, problematika osteoporoze in nadledvičnic.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

Sem noseča, klinično in lab. eutireotična...

Ključne besede: in vitro testi za ščitnico

Simptomi:

Deli telesa:

Vprašanje: Spoštovani! sem noseča in na izvidu, ki sem ga dobila piše, da sem klinično in lab. evtirotična ter da so ščitnična protitelesa praktično negativna. Zanima me kaj to pomeni? Ostali izvidi laboratorijskih raziskav so v mejah normale, le S-Anti TPO je povečan 44 kE/L (0-35). Kaj pomeni TPO in ali je nevarno, ker je povečan? Predpisali mi niso nikakršnega zdravljenja, pred leti pa sem jemala jodid. Hvala za odgovor in lep pozdrav, Rosana
Odgovor: Lep pozdrav! Vaša ščitnica deluje normalno. Anti TPO je oznaka za vrsto ščtničnih protiteles. Po mojem mneju zdosšča kontrola TSH in anti TPO čez cca 3 mesece. Za sedaj bi jodid odsvetoval. Vse dobro vam želim!
Prim. Jurij Šubic, dr. med., 05.08.2011

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Tek

Ali tečete zunaj tudi v hladnih dneh?

Uporabne povezave