18.10.2018
LJ
21° / 11°
Buče Poznate to neverjetno antioksidantno bombo? Plank 3 načini, kako spodbudimo delovanje presnove Žalovanje Izguba ljubljene osebe - žalovanje je pomembno Holesterol Kako uspešno znižati holesterol?
Jure Šubic

Prim. Jurij Šubic, dr. med.

Diabetolog in endokrinolog, katerega ožje delovno področje je diabetologija, problematika osteoporoze in nadledvičnic.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

OGTT pri 28 letnem gospodu, visokem 191 cm...

Ključne besede: ogtt

Simptomi:

Deli telesa:

Vprašanje: Pozdravljeni, star sem 28 let, visok 191cm in težak 95kg, danes sem opravil ogtt test, pred obremenitvijo je bila glukoza 5, 37 mmol/L, po pol ure: 8, 26; po eni uri: 6, 39; po dveh urah 3, 79. Zdaj sem se naročil pri diabetologu, vendar sem neučakan in vas zato prosim za vaše mnenje, kako mi kaže. Se pa ne slepim, da je vse v najlepšem redu, jasno. Hvala za odgovor in lep pozdrav
Odgovor: Lep pozdrav! Bil sem odsoten, morda ste med tem časom že zvedeli odgovor na to vprašanje. Na kratko: Nič pomembnega ni narobe. Priporočam pa vam, da se izogibate sladkarijam. Želim vam lep dan!
Prim. Jurij Šubic, dr. med., 16.08.2011

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Tek

Ali tečete zunaj tudi v hladnih dneh?

Uporabne povezave