19.07.2018
LJ
31° / 15°
Opeklina Auč, peče! Trebuh Zelo preprosta navada pomaga izgubiti kak kilogram Vein Stopper
Vsaka 2. Slovenka trpi zaradi krčnih žil. Ukrepajte danes!
HUjšanje Skupaj izgubila 61 kg. Poglejte ju danes
Jure Šubic

Prim. Jurij Šubic, dr. med.

Diabetolog in endokrinolog, katerega ožje delovno področje je diabetologija, problematika osteoporoze in nadledvičnic.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

zdravljena na pediatrični kliniki na endokrinol. odd.

Ključne besede: hormonsko testiranje

Simptomi:

Deli telesa:

Vprašanje: pozdravljeni. zdravljena sem bila na pediatrični kliniki na endokrinološkem oddelku oz. ambulanti za prezgodnjo puberteto. pred nekaj leti sem končala z odmerki oz. injekcijami, ker se je stanje izboljšalo, sedaj me zdravniki le še opazujejo. naročena sem na gnrh testiranje. zanima me, kaj je to, ker sem rahlo zaskrbljena. zelo se bojim anestezij. upam, da mi boste odgovorili na vprašanje, kaj je to gnrh test.
Odgovor: Lep pozdrav! Poskusil bom odgovoriti. Gnrh testiranje je (verjetno) testiranje delovanja osi hipotalamus - hipofiza.... Za to preiskavo je potrebno odvzeti dvakrat - včasih tudi večkrat -vensko kri. Rekel bi, da ni nič posebnega, nič hudega, bolečega... anestezija tu ni potrebna. Velja, da je potrebno pred vsakim posegom, pred vsako preiskavo bolnikau povedti kaj nameravamo narediti, zakaj, kako... Če se bolnik s posegom ne strinja, ga ne smemo narediti. Odkloniti testiranje ni smiselno, Prav pa je, da izkoristite pravicodo razgovora z zdravnikom in sestro. Še to: Če bi napisla več podatkov o zdravljenju - npr. katere injekcije ste prejemala... -bi vam verjetno lažje odgovoril natančneje. Želim vam lep dan!
Prim. Jurij Šubic, dr. med., 16.08.2011

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

pitje vode

Ali tudi vi dan pričnete s kozarcem vode?

Uporabne povezave