11.12.2018
LJ
/ -3°
Antioksidanti To je živilo z največ antioksidanti! In ne gre za borovnice Tofu Živilo, ki pomaga preprečiti kap kašelj Neverjetno, kaj je izkašljal moški Neti Čistila si je nos z neti posodico in tragično preminila
Anamarija Meglič

Doc. dr. Anamarija Meglič, dr.med.

Pediatrinja - nefrologinja se v kliničnem in raziskovalnem delu ukvarja z diagnostiko in zdravljenjem obolenj sečil pri otrocih in mladostnikih, med katera sodi tudi arterijska hipertenzija in motnje mikcije (uriniranja), vključno z nočnim močenjem.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

Mokra postelja pri 4-letniku

Ključne besede: nočno močenje

Simptomi:

Deli telesa: SEČILA

Vprašanje: Pozdravljeni. Hčerka bo marca dopolnila 4. leta. Ponoči je bila že suha, potem pa je lani avgusta pričela ponoči močit. Bila so obdobja, ko je bila suha ali je ponoči povedala da jo lulat in potem spet ne. Sedaj se je stanje poslabšalo in se polula tu in tam celo med počitkom. Vodo smo dali na pregled v zdravstvenem domu vendar je bilo vse vredu. Rada bi ji pomagala, ker je težko gledat, ko gre zjutraj najprej pogledat ali je postelja suha. V bistvu se sploh ne zaveda da se je polulala. Čez dan gre čisto normalno lulat, ko jo tišči. ali je še prezgodaj za skrb in dodatne preglede? Kako pa se ugotovi pomanjkanje hormona? Prosim za pomoč.
Odgovor: Spoštovani, do petega leta starosti težave z nočnim močenjem še ne rešujemo, ker je otrok v tej starosti še premajhen za razumevanje problema in ustrezno sodelovanje. V kolikor bo težava vztrajala tudi po petem letu starosti, bo izbrana zdravnica takrat pričela z zdravljenjem. V starosti 4 let vzpodbujajte otroka le k večjemu vnosu tekočin v dopoldanskem času in manjšemu zvečer in k rednemu izpraznjenju mehurja pred spanjem. Na pomankanje hormona vazopresina pri otrocih, starejših od 5 let iz vseh podatkov o otroku le sklepamo, vrednosti rutinsko ne določamo.
Doc. dr. Anamarija Meglič, dr.med.,

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Ingver

Ali v kuhinji uporabljate ingver?

Uporabne povezave