11.02.2016
LJ
/ -3°
Moški Moški, pozor! To morate vedeti! Vrat 6 presenetljivih znakov bolezni srca, ki jih NIKOLI ne bi smeli ignorirati! FEMTO lasik - 1 Najsodobnejša metoda laserske operacije sedaj tudi pri nas! Tjaša Likar Koprčanka je hudo zbolela in sedaj prosi za pomoč!
dr. Metka Adamič

Mag. Metka Adamič, dr. med.

Dermatovenerologinja, ki se ukvarja s kožnimi boleznimi in z laserskimi posegi na področju dermatovenerologije.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

atopijski dermatitis, suha koža

Ključne besede: atopijski dermatitis, suha koža okoli ust

Simptomi:

Deli telesa: KOŽA

Vprašanje: Pozdravljeni! Stara sem 16 let in že nekaj mesecev (od zime) imam nad in pod ustnicami srbečo predel rdeče kože, ki se lušči. Sem alergična na pršice in plevele. V lekarni so mi svetovali AVENE cold cream, ki pa ne pokaže vidnejših rezultatov. Ne vem kaj naj storim, s čim naj poskusim? Že vnaprej se zahvaljujem za odgovor.
Odgovor: Spoštovana mladenka, težave so najbrž pogojene z izsušeno kožo okoli ustnic ter atopijsko konstitucijo (nagnjenost k alergijam), ki jo omenjate. Zima je z mrazom, osušenimi prostori, ki so bili ogrevani dodala svoje, najbrž pa tudi vi, po možnosti z oblizovanjem tega predela, ki je bil razdražen....ali z uporabo neprimernih kozmetičnih sredstev za nego ustnic in kože. Skratka, potrebno bo nekaj potrpežljivosti, da se stanje umiri. Priporočam, da nabavite v lekarni Bepanthen mazilo, imejte ga ves čas pri sebi in ga mažite večkrat dnevno na žarišča, zvečer pred spanjem kar na debelo. Lepo vas pozdravljam,
Mag. Metka Adamič, dr. med., 23.03.2012

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Prehlad

Kako si najraje pomagate ob prehladu?

Uporabne povezave