18.10.2018
LJ
21° / 11°
Buče Poznate to neverjetno antioksidantno bombo? Plank 3 načini, kako spodbudimo delovanje presnove Žalovanje Izguba ljubljene osebe - žalovanje je pomembno Holesterol Kako uspešno znižati holesterol?
igor razinger popovi zdravniki

Igor Razinger, dr. med.

Akupunkturist, ki se ukvarja z zdravljenjem različnih bolezenskih stanj otrok in odraslih s pomočjo akupunkture in masaže.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

alergija

Ključne besede: seneni nahod

Simptomi:

Deli telesa:

Vprašanje: Spoštovani dr. Razinger, že nekaj let imam težave s senenim nahodom, alergična sem namreč na cipresovke. Ker živim ob morju, je skoraj nemogoče ubežati pred cvetnim prahom v obdobju cvetenja. Ker zdravila brez recepta (Claritine ipd) ne zaležejo več, sem zato že pred leti dobila zdravila na recept (Xyzal in Avamys). Opažam, da tudi ti zdravili v "vrhuncu cvetenja" nista povsem učinkoviti in verjetno bo čez čas ponovno potrebno novo (verjetno močnejše) zdravilo. Slišala sem, da akupunktura pomaga tudi pri alergijah. Kaj mi svetujete? Ne želim si, da se mi seneni nahod sprevrže v astmo. Hvala za vašo pomoč in lepo pozdravljeni.
Odgovor: Pozdravljena! Po mojih izkušnjah je lahko akupnktura zelo uspešna pri odpravljanju težav s senenim nahodom - svetujem le, da se oglasite vsaj en mesec pred predvidenim začetkom težav. Torej naslednje leto januarja. Lep pozdrav na morje
Igor Razinger, dr. med., 29.03.2012

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Tek

Ali tečete zunaj tudi v hladnih dneh?

Uporabne povezave