17.07.2018
LJ
27° / 16°
Glavobol To se zgodi, če ste dehidrirani! Uho Šest nevarnosti, ki vas ogrožajo poleti Debelost Za debelost so lahko krivi tudi hormoni! Preverite, kdaj Rak Raka so diagnozirali šele dve leti in pol kasneje ...
Blaž Iskra

Blaž Iskra, dr. med.

Kirurg, ki se intenzivneje ukvarja s travmatologijo (poškodbeno kirurgijo) in z artroskopsko kirurgijo.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

Zlom skočnice

Ključne besede: Skočnica Zlom

Simptomi:

Deli telesa: KOSTI, SKLEPI IN MIŠICE

Vprašanje: Pozdravljeni. Pred 6 dnevi sem si poškodoval gleženj pri igranju nogometa, natančneje na izvidu piše, da je prišlo do zloma skočnice. Na UKC so mi dali delni mavec (langeto) in me naročili čez teden dni. Po raznih forumih berem, da so bili za tako poškodbo v večini operirani, sam še vedno ob gibih telesa čutim precejšnjo bolečino v gležnju. Prosil bi za vaš pogled in mnenje. Hvala in lep pozdrav.
Odgovor: Pozdravljeni ! Na forumih piše marsikaj koristnega in pa seveda tudi nasprotno. V kolikor bi imeli takšen zlom, ki bi ga bilo potrebno operirati, potem bi vas tudi operirali. Ker pa gre za širok spekter vrste zlomov tudi v predelu te kosti, potem je temu primerno prilagojeno tudi zdravljenje - veliko zlomv se upsešno zdravi na konzervativen način, tako da mislim, da je skrb odveč. Bolečina pa je po takšni poškodbi in v takšnem času nekaj povsem običajnega. Moram pa vas opozoriti, da je to ena od kosti, ki ima slabšo prekrvavitev, tako da se lahko zlom celi dlje časa in povzroča težave. Lep pozdrav, Blaž Iskra
Blaž Iskra, dr. med., 22.05.2012

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

pitje vode

Ali tudi vi dan pričnete s kozarcem vode?

Uporabne povezave