16.11.2018
LJ
11° / 6°
Sok Če hujšate, ne bi smeli piti sokov Paradižnik Katero zelenjavo je bolj zdravo jesti skuhano? Trebuh To pomaga izgubiti maščobo na trebuhu Barack in Michelle Obama Michelle Obama razkrila podrobnost iz njunega zakona
Anamarija Meglič

Doc. dr. Anamarija Meglič, dr.med.

Pediatrinja - nefrologinja se v kliničnem in raziskovalnem delu ukvarja z diagnostiko in zdravljenjem obolenj sečil pri otrocih in mladostnikih, med katera sodi tudi arterijska hipertenzija in motnje mikcije (uriniranja), vključno z nočnim močenjem.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

Mejno pozitivna urinokultura

Ključne besede: otrok, urin

Simptomi:

Deli telesa:

Vprašanje: Spoštovani! Dvomesečni sinček ima že prirojen razširjen votli sistem desne ledvice 1. stopnje. Ker se je poslabšal (z 11 mm na 14 mm), mu je bil odvzet urin po Sanfordu. Sedaj smo prejeli izvid, ki pa si ga žal ne znamo razložiti. In sicer: Preiskava seča po Sanfordu: 60.000 CFU/ml Izolirali smo: 1. Escherichia coli Disk difuzija AM, AMC, CF, CXM, CXMp, CTX, GM, FM, SXT - pri vseh je oznaka "S" občutljiv. Komentar: antibiogram velja tudi za enterobakterije iz urina - bolnica (otroci). Rezultat velja tudi za amoksicilin, cefaleksin, cetadroksil, cefaklor, ceftriakson. In nazadnje še: Nizko število. Ali mi lahko prosim interpretirate izvid, saj smo zaskrbljeni, sam pregled pa imamo šele v sredini junija? Najlepša hvala že vnaprej.
Odgovor: Spoštovani, gre za mejno pozitivno urinokulturo. Izolirana bakterija je najpogostejša povzročiteljica okužb sečil. Dodatne informacije vam bo posredoval vaš zdravnik; če je otrok zdrav, bo verjetno priporočil kontrolo čez kakšen teden ali dva. Lep pozdrav
Doc. dr. Anamarija Meglič, dr.med., 08.07.2012

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Paradižnik

Ste vedeli, da je določena zelenjava celo bolj zdrava skuhana?

Uporabne povezave