17.11.2018
LJ
/ 2°
Sok Če hujšate, ne bi smeli piti sokov Paradižnik Katero zelenjavo je bolj zdravo jesti skuhano? Trebuh To pomaga izgubiti maščobo na trebuhu Barack in Michelle Obama Michelle Obama razkrila podrobnost iz njunega zakona
Blaž Iskra

Blaž Iskra, dr. med.

Kirurg, ki se intenzivneje ukvarja s travmatologijo (poškodbeno kirurgijo) in z artroskopsko kirurgijo.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

Proteza kolena

Ključne besede: Koleno Proteza

Simptomi:

Deli telesa: KOSTI, SKLEPI IN MIŠICE

Vprašanje: Pozdravljeni! Stara sem 44 let, v oktobru 2010 sem imela operacijo desnega kolena (artroplastika). Vstavili so mi brezcementno edoprotezo. Po operaciji je na distalnem delu rane prišlo do mehkotkivne izbokline, lipoma. Za izbolšanje funkcije kot estetskega videza smo z liposucijo llipom odstranili. Uz in MRI sta pokazala atrofijo glutealne in dorsalne muskulature. Zaradi suma na okvaro kolenskega živca sem začela z terapijo na Soči, poleg tega, da okrepim mišično moč. Prišlo je le do delnega izbošanja. Glede anatomske spremembe antevezije desne stegnenice ter torzije tibie zdravljenje ni bilo uspešno. Desna stegnenica je tudi za 2cm daljša po operaciji. Prisotna je nehotena hiperkontrakcija mišice rectus femoris in bolečina v kolenu pri hoji po stopnicah, v klanec, pri vstajanju, sedanju, pri vožnji z avtom, pri počepu...Zanima me vaše mnenje, kako se znebiti bolečine in si povrniti funkcijonalnost. Omenili so mi kirurški poseg, s tem, da mi tega ne bo naredil nihče. Ali obstaja možnost za izboljšanje stanja, ker si resnično ne želim deformirati še kolena. Hvala za vaše mnenje. Lepo vas pozdravljam!
Odgovor: Pozdravljeni ! Priporočam vam posvet pri operaterju, saj je zadeva preveč kompleksna, da bi lahko samo na osnovi opisanega napisal mnenje oz. vam svetoval. Lep pozdrav, Blaž Iskra
, 23.05.2012

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Paradižnik

Ste vedeli, da je določena zelenjava celo bolj zdrava skuhana?

Uporabne povezave