11.12.2018
LJ
/ -3°
Antioksidanti To je živilo z največ antioksidanti! In ne gre za borovnice Tofu Živilo, ki pomaga preprečiti kap kašelj Neverjetno, kaj je izkašljal moški Neti Čistila si je nos z neti posodico in tragično preminila
Anamarija Meglič

Doc. dr. Anamarija Meglič, dr.med.

Pediatrinja - nefrologinja se v kliničnem in raziskovalnem delu ukvarja z diagnostiko in zdravljenjem obolenj sečil pri otrocih in mladostnikih, med katera sodi tudi arterijska hipertenzija in motnje mikcije (uriniranja), vključno z nočnim močenjem.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

Podvojen votli sistem ledvic

Ključne besede: otrok, ledvice, vročina

Simptomi:

Deli telesa: SEČILA

Vprašanje: Pozdravljeni Imam 10 letnega sina,ki ima dvojni votli sistem na ledvicah s tem ,da je ena večja od druge.Pred 12imi dnevi je nastopila vročina.Prve 3 dni je nihala med 37 in 38¸.5 brez uporabe tablet.Od takrat naprej pa temperatura niha med 35.8 in 37.3 .Med padanjem temperature se močno znoji.Včeraj pa je manj nihala med 37.2 in 37.5,uriniral pa je zelo pogosto. Za odgovor se lepo zahvaljujem.
Odgovor: Spoštovani, podvojen votli sistem ledvičke in zato nekoliko večja ledvička je normalna različica in ne pomeni prirojene napake sečil. Otroci lahko prebolevajo kratkrotrajna vročinska stanja, brez drugih znakov okužbe. Pogosto uriniranje je lahko znak okužbe sečil, ni pa nujno. Lep pozdrav
Doc. dr. Anamarija Meglič, dr.med., 08.07.2012

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Ingver

Ali v kuhinji uporabljate ingver?

Uporabne povezave