15.11.2018
LJ
12° / 8°
Kap 10 znakov kapi, ki jih morate poznati Avokado 7 preprostih in zdravih zajtrkov z malo kalorijami Par To bo pomagalo po prepiru s partnerjem Belinda Danes je neprepoznavna ...
Branko Šibanc

Mag. Branko Šibanc, dr. med.

Infektolog, ki se ukvarja z zdravljenjem borelioze, z usmerjenim predpisovanjem antibiotikov, opredeljevanjem nepojasnjenih vročinskih stanj, s tropsko medicino in z ostalimi nalezljivimi boleznimi.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

kronična okužba?

Ključne besede: VHB, VHC, HIV

Simptomi: AIDS/HIV

Deli telesa:

Vprašanje: Spoštovani, stara sem 22 let in ima že en mesec malo težav s prebavo, kajti letos sem bila operirana že 2krat. Cista ob jajčniku in maligni melanom..zasevkov ni bilo. Od težav s prebavo, pa se mi je začela pojavljati bolečina pod desnim rebernim lokom. Ko sem bila nazadnje pri onkologu, se je sestra hecala, da bo do naslednjega pregleda z jetri že v redu. Namreč ob operaciji sem dala kri za tumorske markerje. Nevem a se je samo hecala ali je res kaj narobe. Omenili mi niso ničesar. Malo sem se ustrašila, ker sem prebirala o razno raznih okužbam. Namreč sem 2krat tetovirana, tetovažni instrumenti so bili odprti pred mano, imam tudi pirsing v popku. Od zadnje tetovaže so minila 3 leta. Pirsing sem si pa dala pri kozmetičarki. Naj pa omenim, da sem imela partnerja( let), za katerega sem pa ne dolgo časa nazaj izvedela, da se je drogiral (kokain-njuhanje), v žilo nikoli. Zanima me ali bi bilo možno, da sem okužena s kakšnim virusom (hepatits), ali da je vse posledica operacij. UZ trebuha sem imela aprila in takrat je bilo vse bp, kri naj bi bila dobra, če odmislim besede sestre na onkološkem inštitutu.. "do takrat bodo tudi jetra dobra". Nevem ali je to samo kakšen hec, mislim, da bi povedali, če bi kri kaj pokazala. Pri osebni zdravnici sem oddala blato..zaradi izključitve krvi na blatu..bilo je negativno. Alkohola ne pijem, jem zdravo in tudi nikoli se nisem drogerala. Drugače sem uredu in nimam drugih znakov razen manjših težav s prebavo..večkrat hodim na veliko potrebo, vetrovi, bolečina pod desnim rebernim lokom(traja že en mesec), pekočina v žlički. Ali se za spb..hepatits in hiv lahko testiram pri osebnem zdravniku? Hvala za Vaš čas in lepo pozdravljeni
Odgovor: Spoštovani! Edini možni odgovor na vprašanje o možnosti kronične okužbe z VHB,VHC in HIV je, da pregledate kri: le to se med rutinskim pregledom ne vidi, saj normalni izvidi običajne krvi tega ne najdejo. Brezplačno testiranje VHB in HIV je trenutno možno le na Infekcijski kliniki v LJ. Lahko pa darujete kri in če bo sprejeta, pomeni da ste negativna!
Mag. Branko Šibanc, dr. med., 29.11.2012

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Paradižnik

Ste vedeli, da je določena zelenjava celo bolj zdrava skuhana?

Uporabne povezave