22.07.2018
LJ
25° / 16°
Mediteranska prehrana Že veste, kako vam lahko pomaga? Opekline Preverite, ali vas sončna krema dovolj ščiti Ura Jejte večerjo pred to uro in zmanjšajte tveganje za raka Joanne Peters Ima 42 let in je videti bolje kot kdaj koli
Borut Žgavec, dermatovenerolog

Asist. Borut Žgavec, dr. med.

Asist. Borut Žgavec, dr. med, specialist dermatovenerolog in dermatohistopatolog se ukvarja z estetsko in klasično dermatologijo - diagnostiko in zdravljenjem kožnih bolezni.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

seboroični dermatiytis in žveplovo milo

Ključne besede: dermatitis seborrhoica

Simptomi: Seboroični dermatitis

Deli telesa: KOŽA

Vprašanje: Spoštovani. Pred kratkim sem bil diagnosticiran s disseboroičnim dematitisom po obrazu. Ker zadeva ni pretirano huda so mi v začetku svetovali uporabo žveplovega mila. Milo uporabljam že nekaj časa in mislim da pomag, a problem po uporabi je izjemno suha koža. S čim lahko navlažim takšno kožo, namreč rečeno mi je tudi bilo, da v primeru dermatitisa ni pametno nanašati na kožo še dodatnih krem.
Odgovor: Spoštovani! Seboroični dermatitis (po starem diseboroični ) se je včasih zdravil tudi z žveplovimi pripravki, čeprav se pri sodobni terapiji žvepšlo opušča. Če vam pomaga, seveda lahko nadaljujete a uporaba mil bo kožo seveda izsušila. Lahko uporabljate hidratanta negovalna mazila ( nabolje, da vam jih priporoči vaš dermatolog, saj vas osebno nisem videl in ne morem oceniti, katero bi bilo za vašo kožo najbolj primerno). Sicer pri seboroičnem dermatitisu nanašanje dodatnih krem ni takšen problem, če so le pravilno izbrane... LP
Asist. Borut Žgavec, dr. med., 20.05.2013

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Opeklina

Vam je letos že opeklo kožo?

Uporabne povezave