19.11.2018
LJ
/ 1°
Prince Harry Tako princ Harry nadaljuje poslanstvo matere Socialna fobija Se bojite javnih govorov in nastopov? Zajtrk Naravno naredite nekaj za svojo prebavo Pljuča Po štirih letih kemoterapije odkril, da nima raka
Borut Žgavec, dermatovenerolog

Asist. Borut Žgavec, dr. med.

Asist. Borut Žgavec, dr. med, specialist dermatovenerolog in dermatohistopatolog se ukvarja z estetsko in klasično dermatologijo - diagnostiko in zdravljenjem kožnih bolezni.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

gonoreja ?

Ključne besede: gonoreja, uretritis

Simptomi:

Deli telesa: SEČILA

Vprašanje: Pozdravljeni, imam problem, ki me že nekaj časa teži in upam, da mi boste lahko pomagali. Pred približno enim mesecem sem imela hude težave z uriniranjem in s konstantnim pekočim občutkom v sečnici, osebna zdravnica mi je predpisala Primotren, ki pa ni pomagal, zato sem dobila napotnica za odvzem brisa v venerološki ambulanti. Ker sem imela takrat menstruacijo in nisem mogla opraviti 'brisa', sem se zaradi nevzdržnih bolečin odpravila h ginekologu, ki mi je zaradi suma na klamidijo predpisal Sumamed 1g v enkratnem odmerku. Nisem opravila pregleda. Težave so se umirile. Čez nekaj dni sem se odpravila v ambulanto na 'bris', vendar mi je zdravnica rekla, da se okužba s klamidijo ne bo zaznala, vendar mi je vseeno rekla naj dam urin še za gonorejo. Urin naj bi dala po PRC in sicer prvi curek. Vendar pa se mi je zgodila nesreča, saj je čisto prvi curek urina zgrešil lonček, šele nato sem hitro podstavila in preostalo je steklo v lonček. Sestri sem to povedala, prav tako sem povedala, da to ni bil prvi jutranji urin, vendar je rekla, da to ni nič. 10.1 sem dobila izvide, vse negativno. Ko sem še enkrat povedala, kaj se je zgodilo me nihče ni jemal resno. Težave so se nadaljevale že isti dan. Ponovno pekoč občutek v sečnici, konstanten, po uriniranju nekoliko močnejši, sicer peče ves čas. 18.1 sem imela redni pregled pri ginekologu, vendar me spet nihče ni jemal resno. Niso mi želeli narediti brisa, rekli so da dokler imam samo težave z uriniranjem in sicer prozornim izcedkom (ki pa je kar obilen), to ureja splošni oz osebni zdravnik. Povedala sem jim za svoj strah pred neplodnostjo, vendar sem naletela na gluha ušesa. Bojim se namreč zaraščenih jajcevodov, ki jih povzroča gonoreja. Pila sem brusnični čaj, vendar ni pomagalo. Sedaj sploh ne vem kaj naj naredim, da me bo kdo resno jemal. Ali naj tako dolgo 'gnjavim' ginekologa, da bo opravil bris? Ali bi okužba z gonorejo lahko vplivala na nenormalen PAP bris, ki ga je naredil ginekolog? Ginekolog je rekel, da je vse v redu, maternica in vse, prav tako je opravil vagnilani ultrazvok, vse je bilo v redu. Ali bi morebitno okužbo lahko opazil pri klasičnem pregledu? Najbrž ne, kajne? Mi lahko prosim daste en nasvet, ker me ubija in sem vsak dan bolj prestrašena. Najlepša hvala za odgovor. LP.
Odgovor: Spoštovani! Nekoliko zapoznel odgovor, a če imate še težave svetujem: Ali imate gonorejo ali ne sa da ugotoviti precej preprosto z določenimi preiskavami, ki jih lahko opravite na Dermatološki kliniki v ambulanti za spolno prenosljive bolezni ( na kratko AVD ambulanta). Tja vas napoti vaš zdravnik, ko boste tam, pa to svojo težavo poveste in razčistili boste lahko ali je gonoreja ali ne! Sicer gonoreja ne vpliva na "nenormalen" PAP bris. Upam, da ste težavo v tem času že rešili. Lepo vas pozdravljam
Asist. Borut Žgavec, dr. med., 20.05.2013

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Paradižnik

Ste vedeli, da je določena zelenjava celo bolj zdrava skuhana?

Uporabne povezave